MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Akar: Çözüm süreci ile demokratik açılımlara başladık
Akar: Çözüm süreci ile demokratik açılımlara başladık

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, “çözüm süreci” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

AK Partinin 2002 yılında çözüm sürecini hayata geçirdiğini belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, daha sonra ise büyük adımlar atarak, olağanüstü hali kaldırdıklarını ve Çözüm süreci ile Demokratik açılımlara başladıklarını ifade etti. Süreçle birlikte, Kürt halkının özgürlük ve hakları konusunda ciddi reformlar gerçekleştirildiğini de vurgulayan Akar,“Yıllarca Kürtlere karşı yapılan yanlış politikaların sonucunda kaybolan aidiyetin, AK Parti Hükümetleri tarafından yapılan reformlarla tekrardan bu aidiyet duygusunun artmasına vesile oldu. Uzun yıllardan beri yoğun dış destekle bu ülkede terörün tırmandırıldığını ve halada devam ettiğini görmekteyiz.

 

 

Türkiye’de en son yapılan ve ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine birer suikast olan Şanlıurfa Suruç olayını meydana getirdiler. Halkımız bu ve benzeri olayların meydana çıkmasına sebep olanları , sokakları terörize edenleri ve dış mihraklarla bağlantılı olarak bu olayları nasıl gerçekleştirildiğini çok iyi biliyor. Bu kesimlere zamanı geldiğinde halk hesabını soracaktır” dedi. Hükümetin çözüm süreciyle kardeşlik bağını güçlendirmek isterken, birilerinin de zayıflatmak istediğine dikkat çeken Akar , buna asla izin vermeyeceklerini ve yapılan bütün provokasyonlara rağmen süreci devam ettireceklerini söyledi.

 

AK Parti’nin en üst kurullarında yer alan ve çözüm sürecinde etkin rol alan yetkililerin bölgede yaptığı çalıştayların, STK temsilcileriyle istişare toplantılarının, söyleşilerin ve konferansların süreçle ilgili kararlı duruşlarını gösterdiğini anlatan Akar , “Hükümetimiz yapılan provokatif eylemlere, yakmalara, yıkmalara ve yağmalamalara rağmen kararlı bir şekilde çözüm sürecini devam ettirerek, ‘Yeni Türkiye Vizyonuyla’ Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ve bütün etnik gruplarıyla beraber emin adımlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerleyecektir. Bu güneş doğudan yükselecektir” ifadelerini kullandı.

 


seyh-saidin-torunu-il-baskani-oldu-779286-664x354

SÜREÇ İLE İLGİLİ HİÇ BİR ZAAFİYET YOK

 

Son günlerde gündemde ki yerini koruyan çözüm süreci bitti mi konusuna da değinen Akar,Çözüm süreciyle ilgili hiçbir zaafın söz konusu olmadığını ve Çözüm sürecinin Kararlılıkla yürüdüğünü söyledi. Akar,Türkiye AK Parti ile 2002 yılından itibaren, tarihinin en kapsamlı demokratik değişim, dönüşüm ve normalleşme süreçlerini yaşamakta olduğunu ifade ederek, bu süreçlerde, toplumun tamamım kucaklayan, temel hak ve özgürlükler alanım genişleten, vatandaşların ülkeye aidiyetlerini ve devlete güvenlerini pekiştiren sessiz devrim niteliğinde ileri adımlar atıldığı ve köklü reformların gerçekleştiğini aktardı.

 

 

Akar , “Milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştirilen bu reformlar, toplumun farklı kesimleri tarafından yaygınlıkla benimsenmiştir. Bu kapsamda, 2009 yılı Temmuz ayında toplumsal barış ve kardeşliği güçlendirmek amacıyla Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ve 2012 yılı sonlarında ise daha güçlü, demokratik, özgür, güvenli ve huzurlu bir Türkiye için bir devlet politikası olarak çözüm süreci başlattık. Çözüm sürecindeki nihai hedef toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi ile milli birlik ve beraberliğin pekiştirmektir. Toplum, çözüm sürecine güçlü bir destek vermekte olup, kamuoyunda sürece ilişkin olumlu bir beklentinin Hakim olduğu gözlemlenmektedir. Çözüm sürecinin topluma mal olmasında düşünür, yazar, akademisyen, sanatçı gibi toplumun farklı kesimlerinden ve isimlerden oluşan akil insanlar heyetinin samimi gayretlerinin de katkısı olacaktır” dedi.

 

HABER:ZEKİ BARUT-MURAT KARACA

Galeri
📆 08 Ağustos 2015 Cumartesi 13:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR