MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Genel, Manşet, Toplum » AKUT Ekibi Nepal’den döndü
AKUT Ekibi Nepal’den döndü

7.8 şiddetindeki depremin hemen ardından Nepal’e giden ve bir haftaya yakın bir süredir arama ve kurtarma çalışması yapan 20 gönüllüden oluşan ekibimizin 10 kişilik ikinci bölümü de bugün yurda döndü. 10 gönüllüden oluşan ilk ekimiz dün dönmüştü. Gidiş ve dönüş yolculuğumuzu gerçekleştiren , malzemelerimizin taşınmasında büyük katkı sağlayan milli hava yolumuz THY’ye bu desteğinden dolayı teşekkür ederiz.

 

 

Birleşmiş Milletler afet gücünün bir üyesi olan AKUT, ulusal ve uluslararası afet ve felaketlerin tümünde arama kurtarma konularında çalışmalarda bulunmaktadır. Nepal’de gerçekleşen 7,8 şiddetindeki deprem sonrasında bölgeye ulaşan ekibimiz, Birleşmiş Milletler tarafından Katmandu Havalimanı yanında kurulmuş olan kampta kendi ana kampını kurmuş, kampa gelen ihbarlar neticesinde arama ve kurtarma çalışmalarına derhal başlamıştır. Nüfusun yoğun olduğu Katmandu’da 2 gün boyunca faaliyetlerini sürdüren ekibimiz, bu bölgede bulunan tüm enkazların taranmış olması sonucu, önce Katmandu dışındaki, 2-3 saat mesafedeki yerleşkelerde teknik arama gerçekleştirmiş, daha sonra depremin merkezine doğru, kuzey batı yönünde karadan ilerlemiş ve bu bölgede çalışmalara devam etmiştir.

 

 

Arama kurtarma faaliyetlerinin başladığı ilk günlerde Macaristan, Çin, Polonya, Japonya, Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan ve İsviçre ekipleri ile toplantılar yapan ekibimiz, Hollanda Ekibi ile beraber çalışmalarda bulunmuştur. Baluwatar ve Dhulikhel. Baluwatar’da yıkılmış betonarme vergi dairesi binası enkazı ve çevre taraması yapan ekibimiz, daha sonra faaliyetlerini ikinci bölge olan Dhulikhel’in 60km uzağında bir yerleşim yerinde gerçekleştirmiştir.

 

Havanın yağmurlu olması sebebi ile bazı bölgelerde yer yer toprak kayması gerçekleşmiş, bu da deprem sonrasında kayıpların daha da yükselmesine neden olmuş, aynı zamanda zaten bozuk olan yolların heyelan nedeni ile kapanmasına ve birçok bölgeye karayolu ile ulaşımın kesilmesine, arama kurtarma ekiplerinin enkazlara ulaşmasını engellemiştir

 

Son güne kadar çalışmalarda bulunan ekibimiz, dün  Nepal hükümeti tarafından Hint Hava Kuvvetlerine verilen helikopterler ile Sangachok bölgesine havadan sevk edilmiş ve arama faaliyetlerinde bulunmuştur, ancak burada da yaptığı çalışmalarda da canlı bulgusuna rastlamamıştır.

📆 03 Mayıs 2015 Pazar 11:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR