MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Ali Baba Sultan Cemevi Açıldı
Ali Baba Sultan Cemevi Açıldı

Pendik Belediyesinin katkılarıyla 9 ayda tamamlanan Ertuğrulgazi Mahallesi Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin; “Toplumdaki çatışmaların üstesinden gelmenin yolu toplumsal dayanışma ve saygı ile mümkündür.” dedi.

 

 

Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde Sivas’ın tarihi değerlerinden Ali Baba Sultan’ın ismini yaşatacak olan Cemevi’nin inşası, Ali Baba Türbesini Koruma, Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin talebi üzerine Pendik Belediyesi tarafından tamamlandı. Açılış töreni ise Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra, kalabalık bir davetli topluluğunun ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Sivas Hafik Başkonağı ve Bayramtepe Köyü Derneği Pendik Şube Başkanı Celal Geçer, Ali Baba Sultan Kültür Derneği Başkanı Tahir Aslandaş, sırasıyla açılış konuşmasını yaparak katılımlarından ve katkılarından dolayı Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e teşekkürlerini sundu.

 

 

“Bize katkı fırsatı verildiği için mutluyuz”

Ali Baba Sultan Cemevi açılışında toplumsal dayanışmaya vurgu yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine değinerek; “Böyle güzel bir açılış vesilesiyle hepimiz bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın bir adımını daha atmak için toplanmış bulunmaktayız. Saygı ve hoşgörü içinde bu birlik ve beraberliğimizi sürdürülmesi ve devamlılılığının sağlanması, toplumumuzdaki bu tür kuruluşların öncülüğü ve çalışmaları ile mümkündür” diye konuştu.

 

 

Ülkemizde toplumların inançlarını özgürce yaşabilme konusunda bazı sıkıntılar yaşadığına değinen Başkan Şahin; “Ülkemizde insanlarımızın inançlarını özgürce yaşayabilme konusunda çok sıkıntılar çektik. Hangi inançtan, hangi yaşam biçiminden olursak olalım insanlar birbirini sevmek ve birbirlerine karşı hoşgörü ve saygı çerçevesinde davranmak zorundadır. Toplumumuzda önceki yıllarda kötü niyetli insanların ve birbirlerini ötekileştiren bir zihniyet ve merkez anlayışı vardı. İnsanlarımız yıllar boyu geçmiş tarihte bu merkez anlayışına göre değerlendirildi. Nasıl bir merkez anlayışı ise; geçmiş zamanlarda inançları yüzünden insanlarımız hor görüldü, dövüldü, bölündü ve bölünenler birbirlerini kurşun sıkıp savaş çıkaracak bir hale geldi. Şu anda ülkemizde bu hakim değil. Biz şu anki zamanda bunu aşmış bulunmaktayız ve umuyorum ki bu huzur bozulmadan devam edecek” dedi.

 

 

Sözlerine Hz. Mevlana’nın bir öğüdü ile devam eden Başkan Şahin, “Hz. Mevlana Marifetsiz muhabbet olmaz demiştir. Bu sözü ile bizlere anlatmak istediği, toplumumuzda birlik ve beraberliğimizin sağlanması için toplumların karşılıklı anlayış ve hoşgörüsü ile mümkündür. Biz de bu müessesenin açılmasında emeği geçen ve bu uğurda mücadele eden kardeşlerimizi kutluyor ve bizlere de bu müessesenin açılmasında bir tuğla koyma fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin kurdelası kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

 

📆 10 Eylül 2014 Çarşamba 11:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR