MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları’ Marmara Üniversitesi’nde konuşuldu
‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları’ Marmara Üniversitesi’nde konuşuldu

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları’ sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, “Alternatif uyuşmazlık çözüm yolları olarak arabuluculuk ve uzlaştırma hem uyuşmazlıkların hızlı bir şekilde çözümü hem de yargının iş yükünün azaltılması bakımından hukuk sistemimizde çok önemli bir yere sahiptir” dedi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdülhalik Yıldız, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karaca, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ile ceza ve hukuk daireleri başkanları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, “Alternatif uyuşmazlık çözüm yolları olarak arabuluculuk ve uzlaştırma hem uyuşmazlıkların hızlı bir şekilde çözümü hem de yargının iş yükünün azaltılması bakımından hukuk sistemimizde çok önemli bir yere sahiptir. Uyuşmazlıkların yargı dışında çözülmesi taraflar bakımından pek çok faydayı beraberinde getirdiği gibi kuşkusuz kamu barışı ve uzlaşıya da önemli hizmetler sunmaktadır” dedi.

24 bin civarında uyuşmazlık çözüldü

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat, 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan iş hukukunda dava şartı olarak arabuluculuk sisteminin zorunlu hale geldiğini belirterek, “İşçiler işverenler arasında davalar mahkemelere gitmeden önce arabulucuya gidilmesi zorunlu, aksi taktirde mahkemeler bu davaları dava şartı yokluğundan reddedecek.. İlk önce arabulucular tartışın sonra mahkeme yolu açık olacak. Bu zamana kadar ihtiyari olan arabuluculuk 2012 yılında yürürlüğe girdi. 24 bin civarında uyuşmazlık arabuluculukta çözümlendi, bunun 22 bin uyuşmazlık iş davalarında kaynaklanan uyuşmazlıklardır. Mahkeme yolu kapanmıyor. Arabuluculuk süresi sadece 3 hafta zorunlu hallerde 1 hafta daha uzatılabilecek. Karara bağlanamazsa yargıya gidilecek” ifadelerini kullandı.

📆 14 Aralık 2017 Perşembe 18:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR