MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ALTINOK BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
ALTINOK BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde park onarım işçisi olarak çalışan Ayhan Işık yakalandığı amansız hastalık nedeniyle genç yaşta hayatını kaybetti.

 


Dün (18/11/2014) salı günü Kartal Cemevi’nde yapılan cenaze töreninden sonra Tuzla Aydınlı mezarlığına defnedilen Ayhan Işık son yolculuğuna uğurlandı.

 

DSCF8035

 

 

AYHAN IŞIK’IN CAN DOSTU GAZETEMİZE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Aynı günün akşamı Kartal Belediyesinin karşısında bulunan Esnaflar Kıraathanesinde hem bu üzücü olayı konuşurken hemde dün Kartal’da yayın yapan bir gazetede çıkan haberi tartışıyorduk. Gazete atılan Başlığa göre sanki Ayhan’ın hastalığı süresince Kartal belediyesinden alacaklarını alamamış ve Belediye Başkanının da  kendisiyle hiç ilgilenmemiş gibi bir algı ortaya çıkıyordu.

 
Başlık aynen şöyle idi ”Altınok Öz’ün parasını ödemediği kan kanseri Ayhan Işık hayatını kaybetti”.

 

 

Tamda bu konu üzerine konuşurken biz yan masada oturmakta olan bir kişi oturduğu masadan kalkarak yanımıza geldi ve beyler işin aslı öyle değil ben Ayhan’ın en yakın arkadaşı,kardeşi,can dostu olan biri olarak ve hastalığının başladığı ilk günden bugün defnedilmesine kadar yanındaydım olayın asla böyle olmadığını biliyorum dedi.

 

Adının Erkan Konağ olduğunu öğrendiğimiz kişi bize olayın aslını ve hastalık sürecinde neler yaşandığını anlatmak istediğini söyledi.

 

 

970901_565793506813597_350911530_n

 

Bende kendisine ben gazete çıkarıyorum kardeşim istersen yarın gazetemize gel olayı teferruatıyla anlat bizde işin aslını astarını öğrenelim dedim ve kendisi bugün gazetemizi ziyaret ederek olayın başından itibaren bize anlattı.

 

 

 

Erkan Konağ’a ilk olarak şunu sorduk; Ayhan Işık ne zaman bu hastalığa yakalandı ve ne kadar süre içerisinde bu acı son yaşandı ?

 

 
Erkan Konağ sorumuzu şöyle cevapladı : ” Yaklaşık bir yıl önce Ayhan’ın hastalığı ilk olarak vucudun da başlayan kaşıntılar ve dizinde oluşan morluğu göstermek için gittiği Bostancıdaki bir hastahanede doktorun şüphelenip kendisini Kartal Araştırma hastanesine yönlendirdirmesiyle bu süreç başladı.
Günlerden cumay’dı ben Kadıköy tarafından Kartal’a doğru aracımla seyir halindeyken telefonum çaldı arayan Ayhan’dı ve kendisinin Kartal Araştırma hastahanesinin acil servisinde müşade odasında olduğunu söyledi. Hemen hastaneye gittiğimde Ayhan’a ilk teşhis konuşmuştu ve kendiside şüphenilen bu hastalığı yani kan kanseri olduğunu öğrenmişti.

 

O gün bize Hastahanede yatak olmadığı için kendisini hastaneye yatışını yapamayacaklarını söylenince ben hemen Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz’e gittim ve durumu izah ettim.

 

 

İlk önce evinin kapısındaki güvenliğe durumu izah ettim , Belediyede çalışan bir arkadaşımızın hayatı söz konusunu olduğunu söyleyince bizzat kendisi beni kapıda karşıladı ve çalışma odasına aldı.

Durumu kendisine izah ettim ve Ayhan’ın hastaneye yatışının yapılamadığını yatak olmadığını söylediler dedim, kendisi hemen Belediye sağlık işlerinden sorumlu Vasfiye hanımı arayıp olayla ilgilenmesini söyledi.
Ayhan’ın o gün hastaneye yatışı yapıldı fakat oda altı kişilikti ve hastalığı da hijyen açısından önem taşıdığı için daha sonra yine Sayın Başkan’ımızın yardımları ile diğer başka bir odaya alındı ve şartlar daha uygun hale getirildi ve Başkan’ım ogün bana şunu dedi Erkan senden benimle Ayhan ve ailesi arasında köprü olmanı istiyorum gelişmeleri bana ileteceksin Ayhan’ın durumundan her zaman haberdar olmak istiyorum dedi.

 

 

10368388_868739899844155_2399499800443203784_n

 

 
Ayhanın SSK’sı varmıydı Hastahane masraflarını kim karşıladı diye araya girip bir soru daha sorduğumda Erkan bey şöyle cevap verdi ;

 
Evet vardı ve Ayhan Kartal Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan bir elamanıydı. Sigortalıydı,Devlet masraflarını karşılıyordu fakat ilk etapta hastahane Ayhan’ın ailesinden 20 kişilik bir liste aldı ve uygun ilik taraması yapılması için gerekliydi bu. Yapılan tarama neticesinde Ayhan’ın kız kardeşinin iliğinin %50 sinin uyduğu anlaşıldı.
En iyi ilik naklinin Acıbadem hastanesinde yapıldığı söylendi ve oraya sevk edilmesi gerekiyordu, fakat bu hastane özel olduğu için ve bu yapılacak naklin maddi karşılığı yaklaşık 200.000 TL gibi büyük bir rakam oduğu için ben kendim bizzat gidip bu durumu Sayın Başkanımıza ilettiğimde kendisi aynen şu ifadeyi kullandı ne gerekiyorsa yapılsın ve masraf faturaları bizzat benim adıma Altınok Öz adına kesilsin dedi.

 
Fakat tamda o süreçte değişen bir kanun neticesinde bu tip hastaların önce Dünya İlik nakli hastanesinde 90 günlük bir ilik nakli taraması gerektiğini ve %100 ilik bulunduğu takdide naklin orada yapılacağını bulunmaz ise kız kardeşinden alınacak iliğin kendisine nakledileceği söylendi.
Neticede Ayhan’a ölmeden ilik nakli yapıldı fakat biraz geç kalınmıştı. Başkanımızdan Allah Razı olsun kendisi hastalığın başladığı ilk günden ,acı son anına  kadar hep Ayhan’ın ve bizlerin yanındaydı. Kartal Belediyesi ve Başkanımız elinden geleni yaptı fakat Takdiri İlahi yapılacak bir şey yok Ayhan’ımız artık aramızda yok.
Ayhan’ın Kartal Belediyesinden yada ona bağlı şirketinden alacağı kaldımı ?
Ayhan’ın bana söylediği çalıştığı şirkette olan kıdem tazminatının olduğunu ve bunu kendisine verilmesini bu parayıda kız kardeşinin okul masraflarını karşılaması için saklayacağını kendisinin dahi bu paraya dokunmayacağı yönündeydi.
Başkanımız sağolsun bu konuda da bize hemen yardımcı oldu bizzat kendisinin talimatıyla Gülcemal Fidan Başkanımıza gittim ve Sayın Gülcemal Başkanımızda gerekeni hemen yaptı ve Ayhan’ın kıdem tazminatı kendi hesabına yatırıldı. O süreçte ki evrak sal koşturmacayı da bizzat ben yaptığım için konunun birebir şahidi benim ve benim bildiğim kadarıyla Ayhan’ın Belediyeden başka bir alacağı kalmadığı yönünde, ama çalıştığı şitrket le ve bağlı olduğu sendikayla alakalı bir durum varsa onuda ben bilmiyorum.

 
Ayhan benim arkadaşım, dostum,kardeşimdi ve onun yokluğunu ömür boyu hissedeceğim mekanın cennet olsun kardeşim, ha bu arada bir not ilave edeyim Ayhan’ın hasta yatağında bizzat bana söylediği iyileşeyim ilk işin Sayın Başkanımıza gidip bana hastalığım dönemimde gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür etmek olacak demişti. Kendisi bunu gerçekleştiremedi belki ama ben Sizin aracılığınızla tüm kamuoyunun önünde Ayhan adına Sayın Başkanımız Altınok Öz’e teşekkür ediyorum Allah ondan Razı olsun bizler ben, Ayhan’ın ailesi ,akrabaları ve yakınları olarak kendisinden Razıyız ….

 

 

Aynı zamanda Kartal Belediyesi Meclis üyelerimizden Gökan Yüksel arkadaşımıza da teşekkür etmem gerekiyor kendisi de Ayhan’la çok ilgilendi ve yaklaşık bir yıllık süreçte bizleri hiç yalnız bırakmadı Allah ondan da Razı olsun…
Bizde Ayhan Kardeşimize Allah’tan Rahmet diliyor kederli ailesinede başasğlığı ve sabırlar diliyoruz….

 

 

Galeri
📆 19 Kasım 2014 Çarşamba 12:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR