MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Anadolu Sağlık Merkezi kanser tedavisinde Karolinska Enstitüsü ile çalışacak
Anadolu Sağlık Merkezi kanser tedavisinde Karolinska Enstitüsü ile çalışacak

Anadolu Sağlık Merkezi Avrupa’nın en köklü ve prestijli kurumlarından biri olan, kurum ve kişilere Nobel Ödüllerini veren Karolinska Entitüsü ile kanserde hücre tedavileri ve kök hücre terapileri konusunda iş birliğine imza attı.

 

Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Departmanı Direktörü Aslı Akyavaş, “Bu işbirliği sayesinde Karolinska gibi köklü kurum ile hücre tedavisindeki yenilikleri kendi hastanemizde uygulayacak ve yeni tedavileri uygulamaya sokacağız” dedi. Akyavaş Anadolu Sağlık Merkezi’nin arka arkaya dünyanın en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine ile devam eden işbirliklerini hatırlatarak, “Johns Hopkins’ten sonra bir de Karolinska Üniversitesi Hastanesi ile işbirliğimizin olması çok gurur verici” dedi.

 

Anadolu Sağlık Merkezi, Johns Hopkins Medicine ile yaptığı işbirliğinden sonra kanser alanındaki çalışmaları için de Avrupa’nın en prestijli üniversite hastanelerinden biri olan Karolinska Üniversite Hastanesi ve Karolinska Enstitüsü ile işbirliğine başladı. “Kanserde Hücre Tedavileri” konulu konferans kapsamında konuşan Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Direktörü Aslı Akyavaş, “Karolinska Üniversitesi Hastanesi ve Karolinska Enstitüsü ile yollarımız 2013 yılında kesişti. İlk olarak İsveç’te temaslarda bulunduk sonrasında ise İstanbul gelerek bizi ziyaret ettiler. Anadolu Sağlık Merkezi olarak hasta güvenliği, klinik kalite, hasta odaklı çalışmalar ve uluslararası hasta hizmetlerine verdiğimiz büyük önemi göz önünde bulundurarak birlikte çalışma kararı aldık. Pek çok kurumun birlikte anılmak istediği ve işbirliği yapmak için peşinde olduğu Karolinska Üniversite Hastanesi ve Karolinska Enstitüsü ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği hastanemize değer katacak” dedi.

 

Anadolu Sağlık Merkezi olarak Karolinska Üniversitesi Hastanesi ile özellikle immünoterapi ve kök hücre tedavileri konusunda birlikte çalışacaklarını söyleyen Akyavaş, “Gerektiğinde uzmanlarımız Karolinska Üniversite Hastanesi gidip orada yeni hücre tedavileri konusunda eğitim alacaklar ve birlikte vaka tartışarak ortak konferanslar düzenleyeceğiz” dedi. Hem Anadolu Sağlık Merkezi hem de Türkiye adına yararlı bir işbirliğinin başladığına dikkat çeken Akyavaş, Johns Hopkins Hastanesi ile yapılan anlaşmadan sonra bir de Karolinska Üniversitesi Hastanesi ile işbirliği yapılmasının gurur verici olduğunu da dile getirdi.

 

Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Departmanı’nın İstanbul’da düzenlediği “Kanserde hücre tedavileri” konulu konferansa Karolinska Enstitüsü’nden 9 kişilik bir heyet katılım sağladı. Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Romanya, Bulgaristan, Cezayir ve Azerbaycan gibi çeşitli ülkelerden 45 hekimin de davet edildiği konferans yabancı basın tarafından da büyük ilgi gördü.

📆 28 Temmuz 2015 Salı 13:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR