MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ANNE DESTEK PROGRAMI’NI TAMAMLAYAN ANNELER SERTİFİKA ALDI
ANNE DESTEK PROGRAMI’NI TAMAMLAYAN ANNELER SERTİFİKA ALDI

 

Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü ve AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) işbirliğiyle düzenlenen 13 haftalık ‘Anne Destek Programı’nı tamamlayanlar, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

 

 

Kartal Belediyesi Atalar Merkez Kreşi’nde düzenlenen sertifika törenine; Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar, İnsan Kaynakları Müdürü Güray Ünseven, Emlak İstimlak Müdürü Hanzade Erdoğan, Hukuk İşleri Müdürü Özlem Dinç Uludağ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi Müdürü Burcu Şimşek, Merkez Kreş Sorumlusu Hilal Kıraç, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Eğitim Uzmanları Gülsev Gerçek Sertoğlu, Gamze Özgür, Ebru Özbek, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerinin öğretmenleri ve veliler katıldı. Ücretsiz düzenlenen ‘Anne Destek Programı’nı tamamlayan Soğanlık Orta, Soğanlık Yeni, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2, Begüm Yavuz, Atalar Şube, Kordonboyu ve Atalar Merkez Kreşi’nden toplam 40 öğrenci velisi anne, sertifikalarını Kartal Belediyesi birim müdürlerinden ve eğitim uzmanlarının elinden aldı. 13 haftalık eğitimde anneler, ‘Anne Çocuk İletişimi’, ‘Çocuk Sağlığı’, ‘Çocukla Etkili İletişim’, ‘Öz Bakım Teknikleri’ ve ‘Kaliteli Zaman Geçirme’ konularında ders aldı.

 

Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar törende yaptığı konuşmada “Anne Destek Programı, ailelerin çocuklarıyla daha etkili iletişim kurmaları, çocukların gelişim alanlarının desteklenmesi ve daha özgür davranmaları açısından oldukça önemli bir program. Eğitimi başarıyla tamamlayan velilerimizi kutluyorum. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde, annelerin çalışma ve sosyal hayatın içinde yer almaları ve bu arada çocuklarını sağlıklı şekilde büyütebilmelerine destek vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla 2009’da ilçemizde 1 olan kreş sayımızı 12’ye çıkarttık. Kreş sayımız artmaya devam edecek” dedi.

 

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Eğitim Uzmanı Gülsev Gerçek Sertoğlu ise “Ailelerin, çocuklarının dünyasını anlamaları ve onlara çocuk olarak değer vermeleri gerekir. Destekleyici çalışmalar yaparak, çocukların deneyim kazanmalarına fırsat tanınmalıdır. Kurallar ve istenilen disiplin davranışları öğretilirken, istenen davranışların nedenleri de anlatılmalıdır. İstenilen davranış için önce anne ve babanın çocuklarına örnek olması gerekir” dedi.

 

 

11 Ek

 

 

📆 23 Mart 2018 Cuma 10:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR