MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » AŞIK VEYSEL KARTAL’DA ANILDI
AŞIK VEYSEL KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi, ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 42. yılı nedeniyle anma gecesi düzenledi.

 

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ve Arif Kabadayı’nın katılımıyla gerçekleştirilen  “Aşık Veysel’e Saygı” adlı programda ünlü halk ozanı bir kez daha anıldı. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “ Aşık Veysel’e Saygı” gecesine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, ülkenin değerlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaparak Aşık Veysel’in ülkenin yetiştirdiği en büyük ozanlardan biri olduğunu söyledi. Gürer, “Bu gece Aşık Veysel’i Kartal Belediyesi olarak anıyoruz. Belediye Başkanımız Altınok Öz, gerek Kartal’ın değerleri, gerek ülkemizin değerlerinin yaşatılması ve sahiplenilmesi adına Kültür Müdürlüğümüz tarafından programlar yapılmasını istiyor. Aşık Veysel büyük bir ozan. Gözleri görmemesine rağmen sözleri yüreğinden döküldüğü için daha fazla anlamlı. Bugün görenler ama onun yüreğinin hissettiğini hissetmeyen bir toplumdayız. Onun için Aşık Veysel gibi değerleri Kartal Belediyesi olarak anmaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki biz değerlerimize sahip çıktığımız kadar, onları yaşattığımız kadar yeni kuşaklar da onlardan etkilenecek.” diye konuştu.

 

Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan programda Tayfun Talipoğlu’nun seslendirdiği şiirlere Arif Kabadayı sazıyla ve sözüyle eşlik etti. Aşık Veysel’in, Nazım Hikmet’in ve birçok şairin yanı sıra kendi şiirlerini de okuyan Talipoğlu, salondaki dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tayfun Talipoğlu,  “Ölümünün 42. yılında Aşık Veysel’i Kartal’da anmaktan, onu sizlere anlatabilmekten gurur duyuyorum. Cumhuriyetin gerçekten yaşatıldığı, demokrasinin ve ilericiliğin olduğu Kartal Belediyesi’nin hazırlamış olduğu sahnede şiir okumak çok ayrıcalıklı bir şey. Cumhuriyet olmasaydı bizler Aşık Veysel gibi değerlerimizi bilemezdik. Sanat gelişmezdi. Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e bu konuda çok teşekkür ediyorum.” dedi. Gecenin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Arif Kabadayı ve Tayfun Talipoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

 

📆 24 Mart 2015 Salı 11:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR