MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Çekmeköy, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » ATAŞEHİRDE KARADENİZ RÜZGARI DEVAM EDİYOR
ATAŞEHİRDE KARADENİZ RÜZGARI DEVAM EDİYOR

Karadeniz konfederasyonunun Ataşehir’de düzenlediği etkinlik görsel şölene döndü.

 
Karadeniz illerinin üst çatı kuruluşu olan Konfederasyon, yöresel el sanatları, zengin mutfağı ile alanda kurulan stantlar organik ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Çeşitli şovlarla da zenginleştirilen etkinliğe de ilginin yoğun olduğu gözlendi.
Kemençe eşliğinde Trabzon şalı olarak ta bilinen Keşan Şalı defilesinin sunumunu hazırlayan Çarşıbaşılı hanımlar ve kreasyonu hazırlayan Feride Kayatuzu, günün en çok ilgi çeken bölümü oldu.

 
Karadeniz Günleri siyaset, iş dünyası ve STK yöneticilerinin de katılımı ile oldukça verimli bir fikir alanına dönüştü. Ayrıca CHP grup başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, milletvekili adayı İsmail Altay, AK Parti ilçe başkanı Av. Naim Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri ile milletvekili aday adayı Gülşen Yiğit, Ataşehir CHP ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Giresunlular derneği Yönetim Kurulu başkanı ve üyeleri, Bayrampaşa Giresunlular dernek başkanı Ali Öztepe ve Yönetim Kurulu tam kadro, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir Zabıta Müdürü Gürsel bey, Konfederasyon Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Ada, Onursal Başkan Tahsin Usta, Disiplin Kurlu Başkanı Sedat Mısır, Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar, Çekmeköy Artvinliler Derneği Başkanı Gürel Durmuş, Ataşehir Artvinliler Derneği Başkanı T. Akın Orhan, Üsküdar Artvin Derneği Başkan Vekili Süleyman Yeniçeri,  İst. Kültür müdürlüğünden Mehmet Öztürk, Latif Öztürk, konfederasyona bağlı federasyon temsilcileri, Giresun Medya Platformu başkanı ve Şebin Medyanın sahibi Sadi Toygar, Vadi Haber yapımcısı Halil Derya, İSEDER Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamları, illerin vakıf yöneticileri, ilçede bulunan bir çok dernek temsilcileri KARKON’a üye İl Federasyon Yöneticileri Amasya Federasyonu Kurucu Başkanı, Karkon Genel Başkan Yrd. Kemal Bektaş, Çayeli Der. Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Karkon Genel Başkan Yrd. Mustafa Yeşildağ, Bolu Der. Fed. yönetim kurulu üyesi ve Karkon Genel Başkan Yrd. Sercan Öztürk, Bayburt Derneği Başkanı ve Karkon Genel Başkan Yrd. Ali Uğurlu, Sinop Federasyon Başkanı ve Karkon Genel Başkan Yrd. Şevket Tırıl, Amasya Der. Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karkon Genel Başkan Yrd. Bayram Zorgül, Ordu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karkon Genel Sekreteri T.Serdar Köksal, Giresun Platformu Başkanı ve Karkon Genel Sayanı İ.Serkan Gezmiş, Karkon Genel Bşk.Yrd. Cengiz Demirkaya, Karkon Genel Bşk.Yrd. Remzi Yüksel, Karkon Genel Bşk.Yrd. Fahriye Çolak, Karkon Genel Bşk.Yrd. H.Mehmet Tirali ve daha birçok Karkon yönetim kurulu üyesi etkinliğe iştirak ettiler.atasehir 2

 

 
Etkinliğin sunumunu ve katılımcıların takdimini Karkon Genel Başkan Yrd. İsmail Akbulut yaparken, açılış konuşmalarını yapmak üzere Karkon Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Ada kürsüde günün önemini ve kurumun vizyonunun altını çizen bir konuşma yaptı. KARKON’un Türkiye’nin ve Avrupanın en büyük Bölgesel Sivil Toplum Kuruluşu olarak Türkiye Cumhuriyetinin bekası için Karadeniz’in ve Karadenizlinin bu ülkede çimentosu olduğunu, 18 ilin ( Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Amasya, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Tokat, Tokat, Çorum ) ve Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan hemşerilerimizin özelde ve kamusal alanda sorunlarını çözmek için gayret ettiklerini, bu güzel günde bizleri katılımı ile yalnız bırakmayan değerli konuklara teşekkür etti. Siyasallaşmadan Sivilleşmenin en güzel örneği olduklarına da vurgu yapan Ada “ Bu etkinliğimizin daha çok görsel ve şölen havası içinde olması için bir plan yapmıştık ama ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu şartlara binaen olumsuz haberler ve şehit haberlerimiz olması nedeni ile eğlenceye dönük kısmını ertelemiş bulunmaktayız. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine KARKON ailesi olarak sabır ve metanet diliyoruz. Umarız bu son olur “ dedi. Ayrıca, Etkinlik için alan tahsisini yapan ve bizlere katkı sunan Ataşehir Belediye Başkanı ve değerli çalışanlarına da teşekkür eden Genel Başkan Ada konuşmasının sonunda karkon’ un kurucu genel başkanı ve onursal başkanı Tahsin Usta’yı da kürsüye davet ederek “ biz bu yola 5 yıl önce birlikte çıktık, bu bayrağı sayın genel başkanım biz yeni yönetime devretti ama yine kendisi her zaman aramızda fikirlerinde faydalanıyoruz.” şeklinde konuştu. Tahsin usta ise konuşmasında karkon her gün daha büyüyerek yoluna devam etmesi beni mutlu ediyor diyerek konuşmalarını tamamladılar.

 
Ataşehir Belediye Başkan Yard. Namık Sümen ev sahibi konumuyla kürsüye geldi. Ataşehir de bir ilki yapmanın ve bu güzel güne ortak olmanın katkı vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ataşehir belediye başkanlığı adına herkese emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından kürsüye AK Parti İlçe başkanı Av. Naim Yağcı gelerek Ataşehir’de, istanbul’da yoğunlukla yaşamakta olan Karadeniz nüfusu geleneklerine adetlerin sahip çıkma konusunda süreklilik arz eden durumlarını sevinçle izlemekteyiz, birlik içinde ülkenin tamamında var olan bu kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyorum diyerek, katkı veren katılımcılara teşekkür ve etkinliğe davet ederek karkon yönetimine ayrıca teşekkür etti.

 
Son konuşmacı olarak CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt söz alarak “ ben Karadenizli değilim ama İstanbul’daki Karadenizlileri kıskanıyorum, her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içinde bu güzel etkinliğe katılmaktan onur duydum. Karkon yönetimine Ataşehir Belediyemize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim “ ifadelerini kullandı.

 
KARKON on gün boyunca devam edecek olan bu etkinlik için tüm katılımcıları, hep birlikte fuar alanında stantları gezmeye davet etti. Katılımcılar da protokol eşliğinde ve Karkon yönetim kurulu başkanı ile birlikte stantları gezerek esnafla ve halkla sohbet ettiler. Etkinlik kemençe eşliğinde horonlarla devam etti.

Galeri
📆 07 Ekim 2015 Çarşamba 10:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR