MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » ”Atatürk ve Kadın Fotoğraf sergisi” OPTİMUM’da
”Atatürk ve Kadın Fotoğraf sergisi” OPTİMUM’da

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 80. Yılı’na özel
“ATATÜRK VE KADIN” FOTOĞRAF SERGİSİ OPTIMUM’DA

 

Kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunarak, alışverişi herkes için zevk haline getiren İstanbul Optimum Outlet, 5 – 14 Aralık tarihleri arasında, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yılı onuruna, Hanri Benazus’un eşsiz koleksiyonundan oluşan “Atatürk ve Kadın” fotoğrafları sergisi düzenleyecek.

 

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile ilgili görüşmeler sırasında, Atatürk konuyla ilgili olarak Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Türk kadınına bu hakkın bir lütuf olarak verildiği kanaatinde değiliz. Kimse bu kanaatte olamaz. Bir memlekette, ki yurdun her tarafı istilâya uğradığı zaman, kadınlar ateş altında erkeklerle beraber omuz omuza çalışırlar, memleketin geri kalan kısmını korumak ve beslemek için tarlanın kara toprağından yiyecek çıkarmaya çalışırlar, elbette bu varlıkların yurdun her köşesinde ve her tabakasında söz söylemeye hakları vardır.” sözleriyle, kadınlarımıza verdiği değeri en anlamlı şekilde ifade etmişti. Atatürk’ün, çağdaş bir yaşama kavuşan Türk kadınlarıyla çekilen fotoğraflarından oluşan sergi, tüm Optimum Outlet ziyaretçilerine açık olacak.

 

Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus, “Atatürk ve Kadın” fotoğraf sergisinde, İstanbul Optimum Outlet misafirleri için kitaplarını da imzalayacak. Benazus, İstanbul Optimum Outlet ziyaretçileriyle sohbet ederek Atatürk ile ilgili anılarını da paylaşacak.

📆 05 Aralık 2014 Cuma 17:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR