MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR KARTAL’DA YANKILANDI
ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR KARTAL’DA YANKILANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Kartal Belediyesi tarafından bir dizi etkinlikle anıldı.

 

10 Kasım nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anlamlı bir konser düzenlendi. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan ve sanatçı Erdem Özgen’in koro ile birlikte sahne aldığı konser, Kartallı vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. 10 Kasım Perşembe günü düzenlenen konserin sonunda ise Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, sanatçı Erdem Özgen’e çiçek takdim ederek Atatürk’ü Anma Programı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Atatürk’ün beğeniyle dinlediği repertuardan ve kendisine ithafen bestelenmiş eserlerden oluşan “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri” Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği konser, Kartallılardan tam not aldı. Sanatçı Erdem Özgen’in koro ve musiki orkestrası ile birlikte verdiği konserde Anadolu’dan Rumeli’ye, marşlardan entrümental ezgilere onlarca farklı musiki eseri ve türkü seslendirildi. Dinleyicilerin Türk Bayrağı ile eşlik ettiği konserin sonunda sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, sanatçı Erdem Özgen’e ve diğer sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti. Apaydın, Atatürk’ün vefat etmesinden 12 gün önce Cumhuriyet Bayramı olduğunu hatırlatarak Atatürk’ün o zaman kutlamalara katılmak istediğini; ancak sağlığının el vermediğini söyledi. Kutlamalardan dönen Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin Dolmabahçe’den geçerken marşlar söylediğini ve Atatürk’ün belki de ilk kez ağladığına şahit olduğunu hatırlatan Apaydın, Atatürk’ü böyle güzel etkinliklerle anmanın çok daha anlamlı olduğunu vurguladı. Büyük bir coşku ile devam eden konser, İzmir Marşı ve 10. yıl marşlarının seslendirilmesi ile sona erdi.
unnamed-9 unnamed-8

 

 

Galeri
📆 11 Kasım 2016 Cuma 12:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR