MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Auotovizyon’dan Örnek Davranış
Auotovizyon’dan Örnek Davranış

Ülkemizin ve Dünyanın içinde bulunduğu bu zor günlerde çoğu işyeri kepenk kapatıp işyerlerini açamaz hale geldi. Yetkililerin evde kal çağrısının da etkili olduğu bu durumda işyerlerini kapatmayıp çalışanlar arasında Pendik’te bulunan Autovizyon Otomotiv de vardı.


Sektörün önde gelen Oto servislerinden olan firmanın sahibi Mutlu Yarar’la işyerin de bir söyleşi gerçekleştirdik. Gündemin en önemli konusu olan Korona Virüs ve etkileri üzerine konuştuk.

Mutlu Bey bizlere iş yeri olarak aldıkları tedbirleri ve adeta hep beraber verdiğimiz mücadele hakkında bilgiler verdi.

Ülke olarak içerisinde olduğumuz bu zor süreçte herkes kendi sektöründe bir mücadele içerisinde dedi…

En öncelikli olarak bu virüse yakalanmadan yaşamaya devam etmek ve işyerlerimizi ve işlerimizi bir şekilde sürdürmek durumundayız diyen ve sözlerine devam eden Mutlu Yarar söyleşimize kendisini tanıtarak devam etti.

M.Y: Merhaba Mutlu Yarar ben 1977 Kırşehir doğumluyum, evliyim üç çocuk babasıyım. 1990 yılında bu mesleğe başladım ve yaklaşık 30 yıldır bu meslekteyim.
Otomobilin satış sonrası bölümlerinde, tamir, bakım, elektronik ve elektrik olmak üzere her alanda hizmet vermekteyiz. Kendim de aynı zamanda ustayım bu işte…

Hangi markalara hizmet veriyorsunuz?
M.Y: İlk Başlarda Japon markaları üzerine başladık ve Alman markaları ile devam ettik. Nissan Ve Volkswagen (Audi) markalarının tamir bakım, onarım, boya, kuaför ve lastiğine varana kadar tüm hizmetleri sunuyoruz.

Süreç sizi nasıl etkiledi?
M.Y: Tabi ki, etkilemez mi işlerimizde % 70 % 80 azalma oldu ve hiç beklenmedik bir şeydi bu bir anlamda hazırlıksız yakalandık. Otomotiv sektöründe yaklaşık 2-3 yıldır bir durgunluk yaşanıyordu birde üzerine bu olay eklenince ciddi sıkıntılar içerisine girdik.


Rabbim sağlığımızı almasın elimizden bizler bu günleri de bir şekilde aşarız, para bir şekilde kazanılır ama sağlık geri gelmez, sevdiklerimiz geri gelmez…


Devletimizden gelen talimatlar doğrultusunda, elimizden geleni yaparak bu süreci en az zayiatla atlatmaya çalışacağız. Biz aynı zamanda hizmet sektörü olduğumuz için bize daha farklı yansımaları oldu bu durumun, Şöyle ki;


Toplu taşıma araçlarında kısıtlamalar olduğu için birçok insan kendi özel araçlarına yöneldi ve bu araçlarla trafikte güvenli bir şekilde seyredebilmesi için tamir bakım ve onarımlarının muntazam olması gerekiyor.


Hal böyle olunca bizde firmamız olarak işyerimizi kapatma yoluna gitmedik. Sosyal mesafeyi koruma amaçlı aldığımız tedbirlerde işyerimizde esnek saat uygulama sistemine geçtik.


*İşçi çıkarma gibi bir yola gittiniz mi?
M.Y: Hayır, mesaileri gün içerisinde ikiye böldük sabah mesaisi ve öğleden sonra mesaisi olarak iki ayrı zaman diliminde çalışmaya başladık. Bu sistemle hem personelimizin sağlığını korumuş oluyoruz hem de hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam ediyor.

Yaptığınız çağırı da meslek mensubumuz olan ve işten çıkarılmış olan üç arkadaşımıza iş vereceğiz demiştiniz, başvurular yoğun oldu sanırım?


M.Y: Evet şirket olarak böyle bir karar aldık ve hatta bu gün bir arkadaşımızı iş başı yaptırdık.
Yapılan diğer başvurularını da değerlendiriyoruz ve en kıza zamanda diğer iki arkadaşımızı da iş başı yaptıracağız.


Bizler iyi günde bizlere kazandıran arkadaşlarımızı kötü günlerde unutmuyoruz ve elimizden geldiğince kazancımızı ve Devletimizin bizlere yapacağı katkıları paylaşmaya devam ediyoruz…


Balık vermek yerine balık tutmayı önerdiğimiz arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Peygamberimizin de dediği gibi hayır ve hasenatın çok değil devamlı olması evladır, bizde bu düsturda işlerimizi sürdüreceğiz inşallah.

Birde bu Virüsün ne zaman son bulacağı diye bir muamma var, herkes birbirine bu soruyu soruyor sizin bu konuda bir duyumunuz veya bir öngörünüz var mı?
M.Y: Elbette bizlerinde en çok merak ettiği şey aslında bu, ne zaman bitecek bu illet.


Bir de bizler meslek olarak hizmet odaklı bir sektör olduğumuzdan bizlere her kesimden ve meslek grubundan insanlar geliyor. Sağlık sektöründen, Devlet memurundan, Akademisyeninden vs. her türlü meslek mensubu araç sahibi olduğundan hepsi ile istişarelerimiz oluyor tabi.


Dün hatta bir Devlet hastanemizin başhekimi ile görüştük kendisi durumun çok ciddi olduğunu, kendisinin tanıdığı bir esnaf arkadaşının hastane de bu hastalıkla mücadele ettiğini ve hastanın eşinin hala testinin yapılamadığını söyledi ve Yoğunluğun ne derecelerde olduğuna dikkat çekmek istedi.
Bu kadar yoğunluğun arasında Devletimizin yetkililerinin, başta Sağlık Bakanımızın ve Sağlık personelimizin nasıl canla başla çalıştıklarını da görmezden gelemeyiz.

Sizce sokağa çıkma yasağı olmalı mıydı?
M.Y: Bence olmalıydı, en azından ilk başlarken bir 20 gün ya da bir ay yasak getirilseydi belki de bu kadar bile ölümler olmazdı diye düşünüyorum.
Çünkü bu menem hastalık bizim birbirimize bulaştırdığımız mikroplarla çoğalıyor ve yayılıyor.


İstediğiniz kadar evde kal çağırısı yapın, işe gitmesi gerekenler ne olacak onlar akşam evlerine geri dönmüyorlar mı? Evde kalanların evde kalmalarının ne esprisi kaldı o halde, dedim ya bence en az bir ay genel yasak getirilmeliydi tüm yurt çapında…

Sizler işyeri olarak aslında bir ateş ölçer le gelen müşterilerinize ölçüm yapamaz mısınız belki de bir şeyler daha kapının dışında önlenebilir bu şekilde…
M.Y: Çok teşekkür ediyorum, bu öneriniz için tabi ki bizde bunu düşündük, hatta işyeri girişimize termal kamera sistemi kurmak için girişimlere başladık. Malum biraz masraflı bir yatırım olduğu için biraz süreç alıyor ama en kısa zamanda bunu başlatacağız…

Son olarak okuyucularımıza ve siz sevenlerinize neler söylemek istersiniz…
M.Y: Öncelikle herkes sakin olsun ve umudunu yitirmesin… Bizler Millet olarak tarihimizde de olduğu gibi birçok zorluklardan başarı ile çıkmışızdır.


Kurtuluş savaşı, Çanakkale destanı bizlerin ne kadar metanetli bir millet olduğumuzun göstergesidir, bu virüs belasını da bir savaş gibi düşünürsek ve Vatanımızın refahı için birlik beraberlik içerisinde kenetlenip bu belayı da atlatacağımıza eminim ben. Allah yar ve yardımcımız olsun.


Bizler de İstanbul 34 gazetesi olarak Mutlu Yarar Bey’e bizlere bu imkanı sağladığı, bu süreçte hem çalışanları için hem de işten çıkarılmış diğer mağdur vatandaşlar için göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür ederiz….

Autovizyon iletişim:

Yeşilbağlar Mahallesi Azim Sokak No:10/1 Pendik İSTANBUL

Tel     :   0216 374 50 55

Fax    :   0216 374 50 58

GSM  :   0530 491 59 47

info@autovizyon.com.tr

Galeri
📆 09 Nisan 2020 Perşembe 19:34   ·   💬 1 yorum   ·  

“Auotovizyon’dan Örnek Davranış” için bir yanıt

  1. Ramis yılmaz dedi ki:

    Mutlu beye Bu örnek davranışı ve ekonomiye katkısı İçin teşekkür ederiz gerçekten örnek bir davranış olmuş teşekkürler Auotovizyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR