MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » AV.E.DİLARA AYDIN : AVUKATIN BRANŞI OLMAZ
AV.E.DİLARA AYDIN : AVUKATIN BRANŞI OLMAZ

Genç ve idealist bir avukat Dilara Aydın, işini severek ve hakkıyla yapıyor. Kadir Has Üniversitesinin Hukuk fakultesinden mezun olmuş ve üç yıldır İstanbul Kartal’da kendi ofisinde Esen Hukuk bürosu olarak hizmet veriyor.
Genç Avukatımızla kendisine ait işyerinde bir söyleşi yaptık kendisi ile mesleği hakkında ve Türkiyede Avukatlık yapmak konularında konuştuk.
Dilara Aydın bizlere şunları söyledi;


unnamed (1)

”Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi ofisimi açtım. Üç yıldır kendi Avukatlık büromda hizmet vermekteyim. Bu güne kadar Ağırlıklı boşanma, icra ve ağır ceza davaları geldi bana ama ben Avukatın branşı olmaz diye düşünüyorum. Hiç bir avukat kartvizitinde branş belirtmemeli ve bir dalda takılıp kalmamalıdır.
Daha çok iş çıkıyor diye, daha kolay sonuçlanıyor diye, daha kısa sürüyor diye ve kazanma olasılığı daha yüksek diye daha kolay davalara ağırlık verilmemelidir.
Tamam bende kendi Avukatlık büromu kurduğumdan bu yana icra takip dosyaları ve boşanma davaları ağırlıklı işler aldım ama bu demek değildir ki hep böyle gideceğim.
Kısacası branşlaşmaya karşıyım ben ,Hukuk birdir ve her avukat her davaya bakmalı ve bakabilmelidir.
İşimi severek yapıyorum, henüz çok yeniyim bu meslekte ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum, devamlı okuyorum ve gündemi, kanunları yakından takip ediyorum.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİ TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ
Bana göre Türkiyenin en önemli sdorunlarından biri olan deprem gerçeği ve buna bağlı olarak Kentsel dönüşüm uygulamaları.
Ne Devlet nede vatandaş bu uygulamayı tam olarak benimseyememiş halyoluna koyamamış ve vatandaşlar bu konuyu kafalarında tam olarak bir yere oturttamamışlardır.
Benimde takip istediğim diğer bir dava konularından biridir Kentsel dönüşüm davaları ve bu anlamda daha iyi hizmet verebilmek adına Kamu ihalesi hukuku ve İnşaat hukuku alanlarında kurslara gidip sertifikalarını aldım.
Başta da söylediğim gibi tek bir branşın avukatı olmak istemediğim için yarın bana bu yönde bir dava gelirse bakabileyim, takip edebileyim ve hatta haklı tarafın kazanmasına yardımcı olabileyim diye bu yöndeki açığımı da böyle kapattım.
6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında çıkarılan kanunun tam olarak anlaşılmadığını ve vatandaşın bu konuda tam bir bilgiye sahip olmadığını ve dönüşüm esnasında mağdur olabileceklerini düşünüyorum. Kanun, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların dönüşümünü sağlayarak, Ülke genelinde, sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir çevreler oluşturmak maksadıyla çıkarılmıştır. Afetler neticesinde bir daha can kaybı yaşanmaması ve şehirlerin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi hedeflenmiştir.
Deprem ve afetler insanları nasıl mağdur ediyorsa bu dönüşüm esnasında da bu kanunların açıklarından yararlanmak isteyen bazı fırsatçılar olabilir ve insanlarımızı mağdur edebilir işte tam bu anlamda bende bana böyle bir dava gelir ise bana gelen mağdur vatandaşlarımıza daha faydalı olabilmek adına sertifikalarımı aldım.

unnamed

İYİ AVUKAT DEMEK ÇOK DAVA KAZANAN AVUKAT DEMEK DEĞİLDİR
Meslektaşlarım beni yanlış anlamasım ama hepsi olmasa da bazıları sadece daha kolay sonuçlanıyor diye icra dosyalarına ağırlık veriyorlar. Böyle olmamalı ve herkes bağımsız çalışmalı ben, tek bir büro altına toplanıp bir kaç Avukatında bir arada çalışmasına da sıcak bakmıyorum.
Bu durumda çalışan avukatlarımız yaptıkları işlerin karşılığını tam olarak alamıyorlar ve aldıkları davalar daha geç sonuçlanıyor, çünkü orada görev yapan arkadaşımıza birden çok dava yüklendiği için elindeki işleri gecikiyor ve bekleyen vatandaş mağdur oluyor.
İyi avukat demek çok dava kazanan avukat demek değildir, iyi avukat zor davaları kazanan avukattır bana göre. İpten adam alan avukat derler ya hani o tip davaları kazanabiliyormusun o donanıma sahipmisin bana göre iyi avukat demek o demektir.
Yılda iki dava kazan ama böyle davalar kazan işte bence budur işin özü.
Ben biraz farklı şeyler düşünüyor olabilirim belki ama ne yapayım böyleyim, işimi seviyorum ve işimde en iyisi olmak istiyorum idealim ,hedefim bu yöndedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl bağımsız ,hür ve demoktatik bir devletse Ülkede uygulanan hukuk ve adalet sistemininde böyle olması gerekiyor, yargı bağımsız olmalı ve taraflı olmamalıdır.
Adalaet bir devletin temelidir eğer ki temel zayıflar ve çökerse devletde çöker , bu yüzden tabandan yani bizlerden başlamalı bağımsız olmak ben adalete hiç bir şeyin tesir etmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Sözlerimi söyle tamamlamak istiyorum Ülkemi ve Ülkemin içinde yaşayan Vatandaşlarımızı dillerini, dinlerini, ırklarını gözetmeksizin çok seviyorum ve onlara yıllarca mesleğim adına hizmet etmek istiyorum”. dedi ve sözlerini tamamladı genç Avukatımız Sayın Aydın.
Kendisine bizlere bu zamanı ayırdığı için teşekkür ettik ve kendisine mesleğinde ve iş hayatında başarılar diledik.

Murat Karaca

Galeri
📆 29 Ekim 2015 Perşembe 12:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR