MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » AV.MEHMET MUTLU HASANÇEBİ; GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM DEMEK İÇİN ADAY OLDUM
AV.MEHMET MUTLU HASANÇEBİ; GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM DEMEK İÇİN ADAY OLDUM

Mutlu Mehmet HASANÇEBİ CHP Kartal İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı adayı, genç ama genç yaşına rağmen deneyimli ve tecrübe sahibi bir aday. Neredeyse çocukluğundan bu yana siyasetin içinde hani derler ya çıraklıktan gelme aynen o tarife uyuyor kendisi.

Genç ve deneyimli, adayımızla bir söyleşi gerçekleştirdik, kendisi bize şu açıklamalarda bulundu.

” Merhaba, Ben Mehmet HASANÇEBİ, Trabzon’da doğdum,1984 doğumluyum, ilk orta ve lise eğitimimi Trabzon da tamamladıktan sonra Üniversite için İstanbul’a geldim. 2001 senesinde Kartal’a yerleştim. Orhantepe mahallesinde oturuyordum, okulumda Orhantepe mahallesindeydi. Hukuk Fakültesi Mezunuyum aynı zamanda yerel yönetimler bölümü öğrencisiyim. Evliyim ve Masal Mira adında bir kızım var. Kordonboyu mahallesinde oturmaktayım. Cevizli mahallesinde faaliyet gösteren Ata Hukuk ve Danışmanlık Bürosunun ortağıyım.

*SİYASETE GELİRSEK
Babamın uzunca bir süre Trabzon Araklı İlçe Başkanı olması sebebiyle çocukluğumuzun seçim otobüslerinde, miting alanlarında, il ve ilçe binalarında geçtiği dönemleri saymazsak 18 yaşımı doldurduğum yıl (2002) Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. O yıllarda Trabzon’da yaşadığım için ilk üyeliğim orada başladı. Üniversite bittiği zaman İstanbul’da da aktif siyasetle uğraştım.

*NEDEN YEREL YÖNETİMLER ?
Genel siyasette iktidar olamadığımız zaman insanlara yardımcı olmak adına gerektiği kadar dokunamıyorsunuz. Ciddi katkılarda bulunmakta zorlanıyorsunuz.
Yerel yönetimlerde öyle olmuyor, insanlarla ilişkileriniz devam ediyor bir şekilde, onlara dokunabilecek küçük hamleler yapabiliyorsunuz. O nedenle yerel yönetimlerde siyaset yapmayı düşündüm. Pendik İlçe Başkanlığımızda bir dönem Hukuk-Seçim İşlerinden ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Daha önceki yıllarda İlçe Seçim Kurulunda Partimi temsil ettim, 30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren kesintisiz tüm seçimlerde avukat örgütlenmesi projesinde ilçe sorumlusu olarak görev aldım, İlçe Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptım, Murat KARAYALÇIN ve Oğuz Kaan beyin döneminde de İstanbul İl Hukuk Komisyonunda görev aldım.

*KARTAL’A VE ADAYLIĞINIZA GELİRSEK
Kartal’a gelince Belediyemiz 10 yıldır başarılı bence, işleyişinin kötü olduğunu düşünmüyorum hatta çevre belediyelerle kıyaslandığında bizim belediyemizin iyi durumda olduğunu düşünüyorum.Tabi ki hep birlikte çalışarak ve emek vererek daha ileriye taşıyabileceğimiz kanaatini de taşımaktayım.
Bütün arkadaşlarımızla birlikte bizimde taşın altına elimizi koymamız gerek. Güzel bir birliktelik ve kolektif bir çalışma ile Kartal’ı bu dönemde alırız ve daha ileriye taşırız diye düşünüyorum. Yerel seçimleri geçen dönem 6000 civarında oy farkıyla kazandık ama bu dönem ben farkın artacağını en az 20.000 farkla kazanacağımızı düşünüyorum.
Bu bilimsel bir veri değil fakat sokakta halktan aldığımız izlenimler, CHP’ye oy vermemiş olan tanıdıklarımızın da bu döneme dair düşüncelerini de aldığımız zaman böyle bir tablo çıkıyor ortaya ve tabi ki bu çok sevindirici bir durum.
Daha önce Dernekçilik geçmişimde var Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği(TİAB) var, yaklaşık 600 dönümlük bir orman arazisine sahip içinde işletmelerinde olduğu İstanbul da ki Trabzonluları bir araya getiren çok büyük bir oluşum.
Bir dönem bu derneğin Gençlik Komisyonunu kurduk ve aktif hale getirdik, Merkezi Bağdat caddesinde bulunan Karadenizli Sporcular Derneği (KAS-DER) nde de görevler aldım.
Üniversite yıllarımda da YENİ NESİL gençlik platformunda, Maltepe Üniversitesi öğrenci konseyinde, Trabzonlu üniversiteliler derneğinde aktif görevlerim oldu.

Trabzonspor’un Kongre üyesiyim.
Biraz önce de bahsetmiş olduğum gibi doğduğumdan bu yana aslında CHP’li sayılırım çünkü ailem koyu bir CHP’lidir, babam Trabzon’un Araklı İlçesinde yaklaşık 20 yıl İlçe başkanlığı yaptı,Trabzon Belediyemizde Meclis Üyeliği yaptı, kardeşim CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında yönetimde görevine devam ediyor.
Ben neden aday adayı oldum, onuda açıklayayım, dediğim gibi çocukluğumdan bu yana siyasetle iç içeyim zaten, insanların dertlerine, sorunlarına yardımcı olmayı seviyorum, yaptığım iş dolayısıyla da zaten insanların sorunları ile uğraşıyorum bir bakımdan. Mesleki anlamda çözebildiklerimi zaten yapıyorum ama mahalle bazında, yaşadığımız kent bazında sorunları çözecek olan merciler yerel yönetimler bu yüzde o kurumun içerisinde olursam daha çok insanımıza, vatandaşımıza faydam olur diye düşündüğüm için aday oldum”. diyerek sözlerini noktaladı…

Kendisine başarılar dilerim…

Nuray YILMAZ

Galeri
📆 24 Kasım 2018 Cumartesi 22:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR