MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kadıköy, Manşet, Toplum » BAĞDAT ÇIKMAZI’NA KADIKÖYLÜ KARARI
BAĞDAT ÇIKMAZI’NA KADIKÖYLÜ KARARI

Kadıköy Belediyesi, Caddebostan’da Bağdat Çıkmazı sokağının yeni tasarımının nasıl olması gerektiğini Kadıköylülere sordu. Kadıköylüler seçimleriyle nasıl bir sokak istediklerini belirledi.

Kadıköy Belediyesi, yerel yönetimde katılımcılık anlayışının bir sonucu olarak projelerini Kadıköylülere sormaya ve onlarla paylaşmaya devam ediyor.

Bağdat Caddesi’nden Caddebostan Kültür Merkezi’ne çıkan Bağdat Çıkmazı Sokak’a yeni bir görünüm kazandırmak isteyen Kadıköy Belediyesi, sokağın yeni hali için Kadıköylülerin fikirlerini aldı. Vatandaşlar, sokağın yeni görünümü ve fonksiyonları için fikirlerini aklımdakikadikoy.org adresinden paylaştı.

Kadıköylülerin fikir ve önerileriyle Kadıköy Belediyesi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Bağdat Çıkmazı Sokak için 5 projeyi şekillendirdi.

OY KULLANDILAR

Tasarım Atölyesi Kadıköy(TAK) tasarımcılarının çizdiği beş projeden birini seçmek için 2 Ağustos Pazar Günü Bağdat Çıkmazı Sokak’ın girişinde tasarım çalışmaları Kadıköylülere tanıtıldı.

Pazar günü gerçekleşen sokak buluşmasında, Kadıköylülerin paylaştığı fikirler doğrultusunda yapılan tasarım çalışmaları, gün boyu Kadıköylülere anlatıldı ve vatandaşlardan yeniden görüş alındı.

Sokağı ve tasarımları inceleyen Kadıköylüler, uygun gördükleri projeleri fikir kartlarına yazarak oylarını fikir sandığına attılar.

KADIKÖYLÜLER KARAR VERDİ

Kadıköylülerin görüş ve oylarını belirttiği seçimin sonucunda Bağdat Çıkmazı Sokak için 3 numaralı projenin uygulanmasına karar verildi. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Caddebostan Kültür Merkezi’ni Bağdat Caddesi’ne bağlayan Bağdat Çıkmazı Sokak’ın yeniden tasarlanacağı projede, farklı kullanıcıların istekleri göz önüne alındı. Dinamik ahşap iskelet ile kullanışlı, merak uyandırıcı ve keyifli bir koridor haline geleceği sokakta, şehirdeki ve CKM’deki etkinliklerin duyurulabilmesi için afişlerin ve broşürlerin asılabileceği bir alan olacak.

Yeni projede, ahşap iskelete bağlı farklı sokak oturma elemanlarını barındıran, hem gölge hem de açık alanların olacağı bir oturma planı yapılacak. Bağdat Çıkmazı Sokak için yapılan projede ayrıca sergi ve gösterimlerin yapımına imkan verecek kapalı bir alanın da yapılması planlanıyor.

TAK’ta gönüllü olarak çalışan Ege Döşemeci, Melisa Başar, Özlem Şahin, Mustafa Saim Binicioğlu ve İrem Koç’un tasarladığı proje önümüzdeki süreçte Kadıköylülerin yorumları ve önerileri alınarak uygulamaya konulacak.


bagdat-cikmazina-kadikoylu-karari1

Galeri
📆 07 Ağustos 2015 Cuma 12:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR