MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Bahçeli uyardı: “ Herkesi aynı çuval içine atmayın!
Bahçeli uyardı: “ Herkesi aynı çuval içine atmayın!

Partisinin gurup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli: “FETÖ’nün çuvalına önüne gelen atılırsa bilinsin ki ihanet altan alta büyüyecek ilk fırsatta harekete geçecektir. Kavurmacılar aklanıyor baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada bir sorun var demektir.” Dedi.

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında FETÖ ile mücadele konusunda mesajlar veren Bahçeli “Hakim olan belirsizlik sisi halen dağıtılmadı. Terörizm önümüzdeki engellerden sadece biri Hainlerin kökü kazınmadan aziz milletimiz huzur bulamayacaktır. FETÖ’yle mücadelede Türk milleti doğru bir çizgidedir” dedi.

 

MHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü; “FETÖ artık tümden yok edilmeli kaynağı kurutulmalıdır. FETÖ artık toptan yok edilmelidir. FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur.  Medyadan fotoğrafları gösterilenlere lider kadrosu yorumu getirmek, arkada kalan zirve isimleri perdelemek demektir”

“Çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın. Zehire odaklanın” diyen Bahçeli, “Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi değil, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. Kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır. Şu işe bakınız ki ortada hiç siyasetçi yoktur. Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir. FETÖ’nün çuvalına önüne gelen atılırsa bilinsin ki ihanet altan alta büyüyecek ilk fırsatta harekete geçecektir. Kavurmacılar aklanıyor baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada bir sorun var demektir. Hatırlıymış, sırtı pekmiş. Geçiniz bu bayat taktikleri. Caniye hoşgörü masumiyete işlenmiş cinayettir.”

 

“ABD’NİN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANININ HADDİ DEĞİLDİR”

 

Bahçeli ABD’ye teröre karşı tutumu yüzünden sert sözlerle yüklendi. Bahçeli “Muhterem arkadaşlarım, hatırlarsanız ABD yönetimi terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye yönelik ağır silah yardımını 9 Mayıs’ta yayınlanan kararname ile resmileştirmişti. Bu karara dayanak olarak Rakka’ya yapılması planlanan askeri operasyon gösterilmiştir. ABD, ülkemizin çağrılarına kulak asmamış ve bir terör örgütü ile yol yürümeye karar vermiştir. PKK/YPG’nin silahlandırılması, iyi niyet ihlalidir. Obama döneminden miras kalan IŞİD bahanesi ile PKK, YPG’yi güçlendirmek akla uygun değildir. Terörün iyisi veya kötüsünün olmadığı söyleyegeldiğimiz bir hakikattir. Bir terör örgütünün bir başka terör örgütü ile ortadan kaldırma çabaları sorunları büyütecektir. Hangi terör örgütü olursa olsun, bunlara verilen destek ve yardımların bir süre sonra daha ciddi sorunlara yol açacağı unutulmamalıdır. Afganistan örneğinin ne anlama geldiğini en iyi bilmesi gereken ülke ABD’dir.

 

 

Burada silahlandırılan grupların ABD’yi nasıl hedef aldığını 11 Eylül dolayısı ile hepimiz biliyoruz. Bugün Afganistan merkezli terör oluşumlarından bahsediyorsak ABD yönetiminin hata ve yanlışlarını gözden uzak tutmamalıyız. Ağır silahların YPG’ye verilmesi, sorumlu devlet anlayışı ile izah edilecek yanı yoktur. ABD, Türkiye gibi önemli bir müttefikine karşı büyük bir saygısızlık ve husumet örneği göstermiştir. ABD’nin bu tercihinin Türkiye nazarında sorgulanması gayet tabidir. ABD yönetiminin PKK/YPG’yi silahlandırma kararı alması sürpriz değildir. Suriye krizi başladığı günden beri bu terör örgütünü silahlandıran da, göz yuman da Washington yönetimidir. Bu konuda bir diğer suç ortağı da Moskova yönetimidir.  Bunların hepsini şimdiye kadar yaşadık ve gördük. Anlaşılan gerçek odur ki, PKK ile iş tutan ve sözde Kürdistan hayali kuran karanlık lobiler, düşman çevreler boş durmamaktadır.

 

 

 

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyareti esnasında Türk güvenlik görevlilerine saygısız muameleler, hiçbir vatan evladının gözünden kaçmamıştır. ABD makamının alması gereken tedbirleri her seviyede ihmal etmesi sonucunda güvenlik zafiyetleri ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde gösteri yapmaya kalkan terör yandaşları ile Türk görevliler arasında yaşanan tartışma titizlikle incelenmelidir. ABD’lilerin, “Türk şiddetinden” bahsetmesi, diplomatik nezaketi hiçe sayan yanlı ve maksatlı çürük bir iddiadır. Türk ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak, ABD’nin yeni dışişleri bakanının haddi değildir. Şiddet görmek isteyen bakan kafasını kaldırıp Irak’a bakarsa, ülkesinin geçmişine bakarsa şiddeti net olarak görecektir.  ABD’li bakan bölücülerin, terör yandaşlarının ve yandan çarklı bir avuç kendini bilmezin yaptıklarını görmüyor, yaşananlardan dehşete düştüklerini söylüyor. Dehşete düşmesi gereken ABD Dışişleri Bakanı değil, küresel güçler tarafından zincire vurulan koskoca İslam alemidir” diye konuştu.  (Kaynak: Sözcü)

 

📆 23 Mayıs 2017 Salı 13:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR