MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Balkanların en büyük camisinin temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan atacak
Balkanların en büyük camisinin temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan atacak

Değerlendirmeniz ricasıyla..

 

 

Balkanların en büyük camisinin temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan atacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapacağı Balkanların en büyük camisinin temelini Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Başbakan Edi Rama ile atacak.

 

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı açıklamada, camilerin İslam dininde önemli bir yeri olduğunu belirterek birlik ve beraberliğin sergilendiği önemli birer dayanışma platformları olduğunu kaydetti.

 

İslam dininin cami ve mescit inşasına büyük önem verdiğini vurgulayan Bilgin, “Camilerimiz İslâm’ın en güzel mimari eserleri arasındadır. Peygamberimiz (s.a.v), yeryüzünde Allah’a en sevimli yerlerin camiler olduğunu bildirmiştir.  Cami ve mescitler, güzel ahlakın, doğruluk ve dürüstlüğün öğretildiği, sevgi, saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği nadide mekânlardır” dedi.

 

“TDV olarak ümmetin her bir ferdi ile kalplerimizi ve gönüllerimizi buluşturacağımız birlik mekânları inşa ediyoruz.” diyen Bilgin, 1975 yılında Kocatepe Camii’nin temeline attığımız ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yaptıklarını kaydetti.

 

 -“Balkanların en büyük camisi olacak”

 

Mazhar Bilgin, Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki tek cami olan Ethem Bey Cami’de çok az insanın ibadet edebildiğini, bayramlarda halkın caddelerde oluşturulan alanlarda namaz kıldığını, yağmurlu günlerde ise sıkıntı çektiklerini kaydetti.

 

Yüzde 70’i Müslüman olan Arnavutluk halkının en büyük hayalinin geniş camide ibadet edebilmek olduğunu anlatan Bilgin, “Tiran’da 1994 senesinde Namazgah denilen yere cami inşası için Arnavutluk İslam Topluluğu Başkanlığınca çalışmalar yapılmış. Bugüne kadar değişik tarihlerde temel atılsa da arsa ve bürokratik işlemler ile mahkeme süreçleri yüzünden caminin yapımına başlanamamıştı. Elhamdülillah 13 Mayıs 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutlut Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile ve Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez’in  da katılımıyla bu nadide caminin temeli atılacak. Balkanların en büyük camisi olacak” dedi.

 

Arnavutluk Müslümanlarının 100 yıllık hasretinin sona ereceğini vurgulayan Bilgin, caminin 4 minareli olacağını, 10 dönümlük araziye yapılacağını ve 2-3 yılda bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Camide, aynı anda 4 bin 500 kişinin ibadet edebileceğini vurgulayan Bilgin, cami alanında, 332 kişilik konferans salonu, 10 derslikli Kur’an kursu, sergi salonu, kütüphane, lokanta ve yemekhane, 2 katlı Balkan müzesi, özürlü ve yaşlı asansörü, bebek bakım odası, çalışma odaları ve 500 araçlık otoparkıyla büyük bir kültür merkezi yapacaklarını sözlerine ilave etti.

 

-“Camilere 200 milyon dolar kaynak ayırdık”

 

Bilgin, TDV’nin 9 ülkede cami inşaatları, 7 ülkede de 16 caminin yer tahsis ve projelendirme işlemlerinin devam ettiğini belirterek “Ayrıca İsrail saldırılarında yıkılan camilerimizi yeniden inşa etmek için Filistin’deki Bukhari Camii, Moslem Camii, Bilal Camii, Morabiteen Camii, Sultan Abedhamid Camii Alzoheer Camii, Tawheed Camii, Hassan Bana Cami ve Bader Camii’için 18 milyon TL ödenek ayırdık. Yurtdışındaki camilerimizin yapım, onarım ve restorasyon çalışmaları ile devam eden projeler için 200 milyon dolar kaynak ayırdık”

 

 www.camilereyardim.com’dan bağış yapılabilecek

TDV’nin dünya genelinde yaptığı camiler ile camilerin son durumu hakkında görsel fotoğrafların www.camilereyardim.com adresinde yer aldığını vurgulayan Mazhar Bilgin, internet üzerinden,  www.diyanetvakfi.org.tr sitesi ile vatandaşların www.camilereyardim.comsitesinden istediği camiye de online bağış yapabildiğini söyledi. Camilerin zamanında tamamlanabilmesi için vatandaşların yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bilgin, camilerin yapımı için bir tuğla bağışının dahi büyük önem arz ettiğini kaydetti.

 

📆 08 Mayıs 2015 Cuma 17:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR