MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”BARIŞ HER ŞEYİ HAZMEDEN MUTLULUKTUR”
”BARIŞ HER ŞEYİ HAZMEDEN MUTLULUKTUR”

Barış insanların mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşaması ve geleceğe güvenle  bakabilmesi demektir.

Barışın olduğu yerde savaşlar,acılar,hüzünler yoktur.

 

 

Barışın olduğu yerde bebekler ölmez,çocuklar sabaha güneş ile uyanır ve güzel güneşli günler vardır.İnsanların dünyası daha Aydınlık ve ışıltılıdır.Barışın olduğu yerde kan ,gözyaşı ,acı yoktur.”BARIŞ” insanları birleştiren ,yıkıcı olmayan insanlar arasındaki sevgi gücünü artttıran birşeydir.Düşünsenize  dünyada savaşlar hiç  olmasa,sivil insanların üzerine bombalar yağmasa,güçlüler güçsüzleri ezmese ,zalimler olmasa dünya cennet olurdu galiba.Tüm dünyaya barışın hakim olduğunu düşünerek gözlerinizi kapatın. Sınrıların olmadığı farklılıkların zenginlik ve güzellike kabul edildiği kimsenin kimseden üstün olmadığı sanatın, insanlığın edebiyatın öncelikli olduğu bir dünya. Bunlar hayal değil yakın ve ya uzak bir gelecekte olacak ancak ilk şart ”BARIŞ”

 

Ama ne yazıkki gerçekler böyle olmuyor.Ne savaşlar son buluyor nede acılar .Çünki kimi zengin ve güçlü  ülkeler sömürmeye alıştığı için,kimi ülkelerse ise iç savaş ortaya çıktığı için,iktidar mücadelesi olduğu için vb dünyanın heryerinde barış olmuyor. ve ne yazıkki savaşlar oluyor.

 

 

Oysa barış olsa ,ülkeler birbirinin  sınırlarına göz koymasalar ,en ufak problemlerde  savaş çıkarmasalar insanlık zarar görmez,ve tüm dünya mutlu olur. Barışın olması içinde ülkelerin birbirine saldırmaması gerekir.Milyonlarca insanın ölmemesi için ,yaralanmaması için ,doğaya zarar vermemek için ,menfaatler için savaş yapılmamalı ve ”BARIŞ”  hep varr olmalı…..

saygılarımla

Nuray yılmaz

📆 21 Mart 2017 Salı 22:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR