MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Başbakan Davutoğlu balkon konuşması yaptı
Başbakan Davutoğlu balkon konuşması yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez binasının balkonundan partililere hitap etti

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde konuştu. Davutoğlu, “Bizim için dönemler değil asırlar önemlidir. 81 vilayette vatandaş ile buluşan tek parti AK Parti’dir. Bugün AK Parti bir kez daha destan yazmıştır. Kutlu yürüyüşümüz bir an bile sekteye uğramadan devam edecek” dedi.

 

 

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:
AK Parti’nin değerli mensupları hepinize selam olsun.
Ankara’ya Türkiye’nin 81 vilayetini dolaşmış olarak geliyorum.

Bu balkonu bir demokrasi makamı yapan Cumhurbaşkanımıza da selamlar olsun. Aziz dava arkadaşlarım sizin bu coşkunuz dahi tam bir demokrasi şölenidir. İşte bir demokrasi şöleninin akşamında hepinizi saygıyla selamlıyorum. Her şeyden önce en büyük teşekkür miletimizedir. Aziz milletimizi bu seçim gününde tebrik ediyorum. Her bir vatandaşımıza selamlarımı sunuyorum.
AK Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi o da milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu genel başkanımız yasaklı ilan edildi. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Hep milli irade dedik.

 

 

“MİLLETİMİZİN KARARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR, O KARARIN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEKTİR”

 

Milletimizin kararı en üst karardır. Milletimizin kararı nihai karardır. Yüce milletimizin kararı her şeyin üstündedir. Ve o kararın gereği yerine getirilecektir.

Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır. 13 yıl içinde büyük sınavlar içinden geçtik. Hiçbir zaman eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Arkasında millet olanlar eğilmez. Biz milleten milletle yürüyoruz. Kaderimiz milletin kaderidir.

AK Parti hareketi bir ahlak abidesidir. Şimdi de 11 seçimin de birincisi AK Parti’dir. Bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ya Allah diyoruz, bu gece tekrar Bismillah diyoruz. Hamdolsun büyük başarılara imza attık, daha büyük başarılar bizi bekliyoruz. Bir an bile durmayacağız, bir an bile milleten ayrı düşmeyeceğiz.

 

 

“BUGÜN AK PARTİ BİR KEZ DAHA DESTAN YAZMIŞTIR”

Bizim için dönemler değil asırlar önemlidir. 81 vilayette vatandaş ile buluşan tek parti AK Parti’dir. Bugün AK Parti bir kez daha destan yazmıştır. Kutlu yürüyüşümüz bir an bile sekteye uğramadan devam edecek.

Bu seçim öncesinde birçok şaibe söylentileri çıkararak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Türkiye kendini ispat etti mi? Bir takım şaibe söylentileri çıkaranlar şimdi utanç duymalılar. Demokrasimizi güçlüdür, hiçbir şaibe ile demokrasiye gölge düşmeyecektir.

4. teşekkürüm, yurtdışında bu hareket için dua eden kardeşlerimizedir.

 

 

“AK PARTİ BU SEÇİMİN GALİBİDİR VE SEÇİMİN BİRİNCİSİDİR”

 

Herkesin görmesi gerekir ki, Ak Parti bu seçimin galibidir ve seçimin birincisidir. Bundan şüphe yoktur. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. Herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. Bakınız AK Parti 76 ilde milletvekili çıkardı, 56 ilde birinci oldu, 6 bölgede birinci olan parti AK Parti’dir. Diğer parti temsilcilerinin de ne diyeceklerini merakla takip ederek buraya çıktım. Şimdiden zafer ilan eden ana muhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramıyor. 3 parti 32 ilde çıkaramıyor. Büyük zafer kazandığı iddia edilen 4. parti 56 ilde milletvekili çıkaramıyor. Şimdi herkesin kendi muhasebesini yapması lazım. Bu seçimler göstermiştir ki Türkiye’nin omurgası AK PArti’dir.
Aziz dava arkadaşlarım bundan sonra vatanın doğusuyla batısını birleştirmeye devam edecek miyiz?

 
“ALINMASI GEREKEN MESAJLARI HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Bu siyasi tablodan kesinlikle istikrarımıza zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağız. AK Parti olarak bu devletin bekası, milletin refahı, vatanın huzur için nöbette olduk, olmaya devam edeceğiz. Milletimiz rahat olmalıdır. AK Parti kadroları bu ülkede istikrara, huzura zarar verilmesine asla izin vermeyecektir.

AK Parti’nin iman dolu, kararlı kadroları dimdik ayaktadır. Kardeşlerimize herhangi bir sekte vurulmaması için gereken adımları atacağız. Milletimizin iradesi her şeyin üzerindedir.

Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Bu değerlendirmeyle birlikte milletimizin huzuru için atılması gereken adımları istişare ederek atılması gereken zamanda atacağız. Milletimiz huzur içinde olmalıdır. Milletimiz geleceğe güvenle bakmalıdır. Çünkü milletin omurgası AK Parti görev başındadır.

Hiçbir şekilde durmayacağız. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bize oy vermiş, vermemiş olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız.Bu seçimlerden alınması gereken mesajları hep birlikte değerlendirecek, daha da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

 

 

“YEPYENİ BİR ANAYASA İÇİN HAREKETE GEÇELİM’ DİYE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ”
Küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer üretmeye kalkmamalılar. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Herkes kendi değerlendirmesini yapmalıdır. Türkiye’de istikrar ve huzur içinde yeni bir sivil anayasa yapımı konusunda, 12 Eylül Anayasası’nı artık tarihe gömmek konusunda bütün partilere tekrar çağrı yapıyoruz. Özgürlükçü, insan onuruna dayalı, geleceğe ve istikbale bütün gençleri iyi şekilde hazırlayan ‘yepyeni bir anayasa için harekete geçelim’ diye çağrıda bulunuyoruz.
Her partinin şiddetle terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her partinin gerilimci bir politika yerine, çatışmacı bir anlayış yerine, en iyi düşündüğü formülleri masaya koyması gerekir. Biz her türlü düşünceye açığız. Her türlü fikri konuşmaya hazırız. Ama bir şeye kapalıyız. Artık Türkiye’de bir daha darbe ve vesayet kültürü asla olmayacak. Hiçbir güç, milli iradenin üstünde egemenlik kuramayacak. Hiçbir lobi, hiçbir çevre Türkiye’nin kaderini belirlemeye kalkamayacak. İşte bunun için herkesin, kendisini, partisini, ülkesiyle ilgili, gelecekle ilgili düşüncesini ortaya koymasının vaktidir. AK Parti, 12 yıllık iktidarı döneminde bütün bunları icraatıyla ortaya koydu. Bundan sonra da her şekliyle her haliyle bilinsin ki, AK Parti millet için en doğru olanı yapmaya kararlıdır ve bu kararlılığı ebediyen sürecektir.

 

Her şartta adaletle devam edeceğiz, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli iradeyi gerçekleştirmeye var mısınız? Seçim neticelerinin insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
BAŞBAKAN’DAN İLK YORUM

Genel seçim sonuçları ile ilgilli ilk açıklamayı Başbakan Davutoğlu Konya’da yaptı. Davutoğlu, “Milletin verdiği karar en doğru karardır. Hiçbir güç karşısında eğilmemiz söz konusu olamaz” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Konya’daki konutunun önündeki otobüsten değerlendirmelerde bulunarak halkı selamladı.

Milletin verdiği kararın en doğru karar olduğunu belirten Davutoğlu, “Allah’ın selamı üzerinize olsun. Hiç merak etmeyin. Allah’ın izniyle bu milletin kararı en doğru karardır. Hiçbir şekilde de eğilmemiz söz konusu olmaz hiçbir güç karşısında. Allah razı olsun, bağrınıza bastınız yine bizi. Hep beraber çok güzel günler yaşayacağız. Allah tekrar Konya’mızı ülkemizi aziz eylesin. Hepinize teşekkür ediyorum. Bütün Konyalılara bu sıcak muhabbet dolu uğurlama için Allah sizden razı olsun” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki Ak Parti Genel Merkezi’nde kurmaylarıyla bir araya gelmesi bekleniyor…HABER TÜRK

📆 08 Haziran 2015 Pazartesi 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR