MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » Basın İlan Kurumu İstanbul Adalet Sarayı İrtibat Bürosu açıldı
Basın İlan Kurumu İstanbul Adalet Sarayı İrtibat Bürosu açıldı

43 bin ilan yerinde alınacak

 

 

Resmi ilanları yerinde teslim alarak kamuyu iş yükü ve maliyetten, vatandaşı da büyük bir külfetten kurtaracak olan Basın İlan Kurumu İstanbul Adalet Sarayı İrtibat Bürosu açıldı. Adliye personeli ve vatandaşlar ilan vermek için artık Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürlüğü’ne gitmeyecek. 43 bin ilan yerinde alınacak.

 

 

Basın İlan Kurumu İstanbul Adalet Sarayı İrtibat Bürosu, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Saat 11:00’de gerçekleşen törene, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcı Vekilleri, hakimler, cumhuriyet savcıları katıldı.

 

 

“HİZMET İNSANLARIN AYAĞINA GELDİ”

 

 

Açılış töreninde konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurum olarak hizmeti insanların ayağına getirdiklerini belirterek, “Basın İlan Kurumu olarak hizmeti insanların ayağına götürelim istedik. Yerinde hizmet vermeyi amaçladık. İstanbul trafiğini düşünecek olursanız saatlerce sürecek bir işlem burada iki-üç dakikada neticeleniyor. Bizim İstanbul Şube Müdürlüğümüz Cağaloğlu’nda bulunuyor. Vatandaşlar her gün buradan vermek zorunda kaldıkları ilanları gidip şubemize teslim etmek zorunda kalıyorlardı. Ancak şimdi ilan verenler Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki irtibat büromuzdan bu işlemi kolayca yaptırabilecekler. Günde yaklaşık 100 müşterimiz bu vesileyle işlemlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirme imkânı bulacak” diye konuştu.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise adliyeye irtibat bürosu açılmasının vatandaşlara birçok kolaylık sağlayacağını söyledi. Salihoğlu, vatandaşların, ilan vermek için adliyeden Basın İlan Kurumu’nun Cağaloğlu şubesine gitmesine gerek kalmadan buradan yapabileceklerini belirtti.

 

 

Salihoğlu, daha sonra Basın İlan Kurumu’nun çalışma sistemi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 


istanbul-adalet-sarayi-irtibat-burosu-acildii

43 BİN İLAN YERİNDE ALINACAK

 

 

İstanbul ilinde Adalet Bakanlığı’nın ilgili olduğu adli mercilerden yayınlanan resmi ilanlar, İstanbul ilinde yayınlanan resmi ilanların yüzde 40’ını teşkil ediyor. Çağlayan Adliyesi olarak bilinen İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan adli mercilerden Basın İlan Kurumu’na intikal eden iş emri sayısı yıllık 25 bin 23 adet. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan adli mercilerin vatandaş eliyle Kurum Şubesi’ne intikal ettirilen ilan sayısı ise yıllık 18.330 adet. Adli mercilerin ve Basın İlan Kurumu’nun bir yılda ortalama 225 iş günü çalıştığı göz önüne alındığında, sadece İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan adli mercilerin ilanları için günde 81 vatandaş Kurum Şubesi’nde işlem yaptırıyordu.

 

 

İstanbul Adalet Sarayı’ndan sadece vatandaş eliyle gelen ilanların değil, aynı zamanda bizzat adli merciden personel ve posta yoluyla bizzat gönderilen ilanların işlemleri göz önüne alındığında, Kurum şubesi ile Adliye binası arasındaki fiziki uzaklığın karşılıklı iş yükü ve maliyeti kamuya ve vatandaşa büyük bir külfet teşkil ediyordu. İstanbul Adalet Sarayı’nda açılan İrtibat Bürosu, kamuyu ve vatandaşı büyük bir yükten kurtaracak.

 

 

Basın İlan Kurumu, 2010 yılından itibaren geliştirdiği bilgi teknolojileri sayesinde, birçok kamu kurumu ile arasındaki resmi ilan alışverişinde kağıt dönemini kapattı. Yakın gelecekte, resmi ilanların alımı, gazetelerde yayınlatılması, kontrol edilmesi ve ödeme gibi işlemler robotlar aracılığıyla gerçekleşecek

Galeri
📆 02 Şubat 2015 Pazartesi 17:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR