MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ ÂŞIK VEYSEL’İ ANMA PROGRAMINA KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ ÂŞIK VEYSEL’İ ANMA PROGRAMINA KATILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 46. yılı için düzenlenen anma programına katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlediği Âşık Veysel Şatıroğlu’nu Anma Programında; S.S Kartal Eğitim Kültür Sanat ve Tüketim Kooperatifi (KÜLTÜRKOOP) ve Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi Yakup Esen yönetiminde Âşık Veysel’in sevilen türkü ve şiirlerinden seçme eserler seslendirildi. Anma etkinliğine Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Feyyaz Kaynak, Mustafa Fehmi Okay, Cengiz Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis Üyeleri ile Âşık Veysel dostları ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Sevilay Nur Esev’in yaptığı anma programı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sanatçılar, koro ve solo olarak Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Gelmez Yola Gidiyorum’, ‘Yastadır Ey Deli Gönül’, ‘Seherde Ağlayan Bülbül’, ‘Benim Sadık Yârim Kara Topraktır’, ‘Güzelliğin On Para Etmez’, ‘Yüce Dağ Başında’, ‘Çiğdem Der ki Ben Alayım’, ‘Anlatmam Derdimi Dertsiz’, ‘Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse’, ‘Mecnun Gibi Dolaşırım’,  ‘Ben Giderim Adım Kalır’ gibi türkülerini seslendirdi. Gecenin sunucusu Sevilay Nur Esev yaptığı konuşmada: “Âşık Veysel’i çok sevdik ve özlüyoruz. Âşık Veysel, gönül gözünü dünyaya açmış bir halk ozanıdır. Onun çığır açan sözleri, kendinden sonra gelen tüm ozanları, müzik severleri, herkesi aydınlatıyor, şiir ve dizeleriyle barışa ışık tutuyor.” dedi. Ardından mikrofonu alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; sunucu Sevilay Nur Esev’e, Yakup Esen’e, şefliğini yaptığı koroya, gecede emeği bulunan herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederek kendilerine çiçek takdiminde bulundu. Günün anlamına değindiği konuşmasının ardından Başkan Altınok Öz, “Kartal’ı ve siz değerli Kartallıları seviyorum. Âşık Veysel Şatıroğlu’nun dediği gibi ‘Dostlar beni hatırlasın’ diyor hepinize iyi akşamlar diliyorum.” şeklinde konuştu….


Galeri
📆 23 Mart 2019 Cumartesi 00:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR