MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Başkan Altınok Öz “Cumhuriyetin Faziletlerini Görmezden Geliyorlar”
Başkan Altınok Öz “Cumhuriyetin Faziletlerini Görmezden Geliyorlar”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, gazeteci yazar Uğur Mumcu Anma törenine katıldı. Törende Başkan Altınok Öz, “ Cumhuriyetin faziletlerini görmezden geliyorlar” dedi.

 

Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Ekolojik Eğitim Çadırında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal ADD Şube Başkanı Gürsel Öğüt, ADD Tuzla Şube Başkanı Şengül Öztağada, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, Doç. Dr. Orhan Çekiç, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Necmi Kurt, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Mehmet Tirgil, Tuncay Şahan, Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay, Kültür Müdürü Adem Uçar ve ADD üyeleri katıldı.

 

Kahvaltı öncesi 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’nun hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından konuşan Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürsel Öğüt, karanlık eller tarafından gerçekleştirilen suikastla yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun faillerinin yakalanamadığını, bunun Türkiye’nin bir namus borcu olduğunu söyledi. Öğüt; Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine yükselten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnattırlığını ifade etti.

Başkan Altınok Öz, “ Cumhuriyetin faziletlerini görmezden geliyorlar”

 

Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Gürsel Öğüt’ün konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise Cumhuriyetin faziletlerinin görmezden gelindiğini, Uğur Mumcu’nun bugünleri hep anlattığını söyledi. Başkan Altınok Öz, Osmanlı döneminde toplumun yüzde iki buçuğunun okuryazar olduğunu, Cumhuriyet ve harf devrimiyle bu oranın yüzde 99’lara çıktığını belirterek “ Uğur Mumcu’yu rahmetle anıyorum. Uğur Mumcu kitaplarında ve gazete köşelerinde hep anlattı. Bizler geldiğimiz durumu görüyor ve farkındayız. Diyorlar ki bir gecede cahil ettiler bizi. İşte dedikleri dönemde erkeklerin okuryazarlık oranı yüzde 7, kadınlarınki de binde 7’ydi. Ortalama yüzde iki buçuk. Toplumun yüzde iki buçuğu bir gecede cahil oldu. Cumhuriyet ve harf devrimleriyle toplum yüzde 99’u okuryazar oldu, meslek sahibi oldu. 90 yıllık Cumhuriyetin faziletini görmezden geliyorlar” dedi.

 

“Atatürkçülüğü Taşımak Zordur”

 

Atatürkçülüğü taşımanın zor olduğunu ve Atatürk’e hep zarar verdiklerini dile getiren Başkan Altınok Öz, “Atatürkçülüğü taşımak zordur. Kendini ulusalcı ve Kemalist ilan edenler, özellikle siyasetçiler, Atatürk’e hep zarar vermişlerdir. Televizyonlara çıkıp Atatürk ile ilgili konuşuyorlar. Siz hangi tabandan geliyorsunuz? Hangi eğitimden geçtiniz? Atatürk’ü, Uğur Mumcu’yu ne kadar bilirsiniz? Bir zamanlar boğazın derin ve serin sularına bakıp viski içen devrimciler vardı. Burası herhangi bir dernek veya sosyal bir ünite değil. Burada katıksız Atatürk’ü ve devrimlerini çok iyi algılamış insanlar var. Az olsun, öz olsun ama hepsi bu işi bilen olsun. Altınok Öz olarak Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Herkesin de bu onuru ve gururu duymasını istiyorum” diye konuştu.

📆 28 Ocak 2015 Çarşamba 10:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR