MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ: “DENKTAŞ ANITI 22 TEMMUZ’DA KARTAL’DA AÇILACAK”
BAŞKAN ALTINOK ÖZ: “DENKTAŞ ANITI 22 TEMMUZ’DA KARTAL’DA AÇILACAK”

Kartal Belediyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Kıbrıs mücadelesinin önderi Rauf Denktaş adına Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağına yaptırdığı anıtın benzerini Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde de yaptırdı.

 

Kartal Belediyesi, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin önder isimlerden olan ve 15 Kasım 1983’te kurulan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ilk anıtını Lefkoşa Ercan Hava Limanı kavşağına yaptırmıştı. 13 Ocak 2012 tarihinde vefat eden Denktaş’ın anısını yaşatmak isteyen Kartal Belediyesi,   Lefkoşa’daki Ercan Hava Limanı kavşağına yapılan heykelin bir benzerini Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’ne yaptırdı. Geçen yıl Kasım ayında Kıbrıs’ta yapılan heykelin açılış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarları da katılmıştı.

 

Törende dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ve ailesi, oğlu KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Ana Muhalefet Partisi UBP Genel Başkan temsilcisi, Milletvekili Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, eski bakanlardan Şükrü Sina Gürel, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası şube yönetimi ile KKTC mülki erkânı vatandaş ve öğrenciler katılmıştı.

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  “Rauf Denktaş eşitlik, adalet ve özgürlük istedi. Halkçıydı, halkın arasındaydı. Devrimciydi, devrimlerin peşinde koştu. Laikti, Fransız devriminin sunduğu laikliği içine sindiren bir liderdi. O halde biz Türkiye olarak her zaman kalbimizde olan bir insanı, bir eserini burada görmekten Kartal Belediyesi ailesi olarak mutluluk duyuyoruz.” demişti.

 

Başkan Altınok Öz, heykelin bir eşinin de Kartal’a dikileceğini ve uygun zamanda ilçedeki yerini alacağını vurgulamıştı. Heykel yapımı tamamlandı ve Uğur Mumcu Mahallesi girişine konuldu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz Rauf Denktaş heykelinin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın hemen akabinde 22 Temmuz da açılacağını söyledi. Başkan Altınok Öz, Denktaş ailesinin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Kıbrıs’da katılacağını hemen ardından Denktaş ailesinin 22 Temmuz’da Kartal’da olacağı belirtti.

 

Kartal Belediyesi’nin Kardeş Belediye olduğu Kıbrıs Esentepe Belediyesi’nin kuruluşunun 35. Yıl törenlerine katılması için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından görevlendirilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in Kıbrıs’ta Rauf Denktaş’ın oğlu DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile parti genel merkezinde ve Denktaş Vakf’ında Denktaş’ın kızı Değer Denktaş, torunları Rauf Denktaş, Aydın Bahri, Rauf Kürşat Denktaş ve danışmanı Hilmi Özen ile de görüşerek tarih konusunda mutabakat sağlandığını açıkladı.

 

📆 09 Haziran 2015 Salı 11:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR