MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ HACI BEKTAŞ-I VELİ ANMA TÖRENLERİNE KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ HACI BEKTAŞ-I VELİ ANMA TÖRENLERİNE KATILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Nevşehir’de düzenlenen 52. Ulusal, 26. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli anma töreni kültür ve sanat etkinliklerine katıldı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce insanın buluştuğu Hacı Bektaş-ı Veli anma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı. 30 otobüsle Kartal’dan gelen vatandaşlar da etkinlikte yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve çok sayıda CHP’li milletvekili, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Selmanpakoğlu’ndan Başkan Altınok Öz’e teşekkür

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu: “Hacıbektaş- ı Veli’nin, aydınlanma projesinin üç temel unsuru olan; akıl, bilim ve adalet yolundan sapmalar olmasaydı, ne katliamlar olurdu ne de terör tohumları atılıp yeşertilirdi. Laik, demokratik, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ödünsüz sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde tam bağımsızlığımızı koruyarak, yurtta barış dünyada barış ilkesi ile gelişip kalkınmak her vatanseverin amacı ve görevi olmalıdır.” dedi. Selmanpakoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e katılımından dolayı ve “Kemal Kılıçdaroğlu” adını taşıyan Kültür Merkezi’ne yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür etti.

“Biz barış diyeceğiz, insanlık diyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Hacı Bektaş-ı Veli Anma törenlerinde sevgi gösterileri ile karşılandı. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, barışla, adaletle, özgürlükle eş anlama gelmesi gereken Anadolu’nun, sönen ocaklar, gözyaşı döken analar, evlat acısı çeken babalarla anılır hale geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Biz teröre ve şiddete asla geçit vermemeliyiz. Biz barış diyeceğiz, insanlık diyeceğiz, birlikte huzur içinde yaşamak diyeceğiz. Her şeyden önce ‘Türkiye’ diyeceğiz. Biz; buraya sadece Velilerimizi anmaya ve şükranlarımızı sunmaya gelmedik. Biz; onları anlamaya, onları biraz olsun rehber edinmeye geldik. Veliler Allah dostudur. Hacıbektaş-ı Veli’nin öğretilerine, bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Hünkâr Hacıbektaş- ı Veli, ‘Oturduğun yeri pak et, lokmanı hak et’ diyor. Bizler; ülkemize, dünyamıza bakıp ‘Aman bana ne!’ diyemeyiz. Bizler; dünyamızı ve bölgemizi yaşanabilir bir hale getirirsek, yediğimiz lokmayı hak ederiz. Bölgemizde ateşten bir çember var. Her yerde kan, gözyaşı ve savaş var. Özellikle İslam ülkelerinde, kan ve gözyaşı devam ediyor. İslam ülkelerinde servetin üstünde yoksulluk var. Pek çok bilim insanı yetiştiren İslam coğrafyasında, her 4 kişiden biri okuryazar değil. Bugün, birileri İslam adına cinayetler işliyor, işkenceler yapıyor. Bizi diğer İslam ülkelerinden ayıran en önemli özelliğimiz, laik bir sosyal hukuk devleti olmamızdır. Bu ülkede, herkes kanunlar önünde eşittir. Devletin görevi, bu ülkede yaşayan herkese hizmet etmektir. İslam dünyası bugün çektiği acılar; eşitsizlik, adaletsizlik ve hukuksuzluktan dolayıdır. Bizler, mazlum devletlere yeniden lider olmak zorundayız. Kim bu ülkeyi daha iyi yönetecekse, kim kul hakkı yemeyecekse, onu başa getirmek zorundayız. Çıkışımız buradadır.” dedi.


altinok-oz-haci-bektasi-anma-torenine-katildi1

Başkan Altınok Öz, Hacıbektaş halkı tarafından sevgiyle karşılandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde konuşmaları halkın arasında izleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tören öncesinde Hacıbektaş Belediyesi Yöneticileri, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, CHP İl Başkanları, Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir süre sohbet etti. Hacıbektaş halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Törende hukukçu, sosyal bilimci ve yazar Prof. Dr. Çetin Yetkin, 22. Dostluk ve Barış Ödülüne layık görüldü. Yetkin’e ödülü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

Galeri
📆 18 Ağustos 2015 Salı 11:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR