MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Gençlik, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Başkan Altınok Öz: “Hedefimiz Kartal’ı satrancın merkezi haline getirmek”
Başkan Altınok Öz: “Hedefimiz Kartal’ı satrancın merkezi haline getirmek”

GELECEĞİN SATRANÇ ŞAMPİYONLARI KARTAL BELEDİYESİ SATRANÇ KULÜPLERİNDE YETİŞİYOR
Başkan Altınok Öz: “Hedefimiz Kartal’ı satrancın merkezi haline getirmek”
Kartal Belediyesi bünyesinde oluşturulan Satranç Kulüplerinde, bu spora gönül veren herkes için kurslar yıl boyu devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hedefimiz, Belediyemizi ve ilçemizi resmi turnuvalarda, ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edebilecek bir yapıyı bünyemizde oluşturmak, Kartal’ı Marmara Bölgesinde bir satranç merkezi haline getirmektir” dedi.

Kartal Belediyesi bünyesinde oluşturulan Satranç Kulüplerinde yıl boyu Satranç Kursu devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hedeflerinin, Kartal’ı Marmara Bölgesinin satranç merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Başkan Altınok Öz, “İlçemizde 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvaları halkımızdan yoğun ilgi gördü. Bireylere stratejik düşünme, bireysel karar alma, disiplinli çalışma ve sorgulama becerisi kazandıran satrancın ilçemizde yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizin temsil edilmesi amacıyla 2012 yılında Kartal Belediyesi Satranç Kulübü’nü kurduk. Kartal’ı bir satranç merkezi haline getirmek amacıyla okullarda satranç konusunda yetenekli ve bu spora gönül vermiş çocuklarımızı tespit ederek, aynı çatı altında buluşabilecekleri ve satrançta kendilerini geliştirebilecekleri bir alan sunduk. Ayrıca okullarda yüzlerce öğrenciye satranç seti hediye ederek onları bu spora teşvik ettik. Kartal Belediyesi’nin sünnet kampanyasından yararlanan binlerce çocuğa da satranç takımı, 30 okula satranç panoları ve satranç takımları verdik. Birçok dernek ve kulübümüzü kahve kültüründen arındırarak buralarda satranç sporunu teşvik ettik. Başarılı satranç oyuncularını kulüplere kazandırmak amacıyla takip ediyor ve gerekli yardımı yaparak onları destekliyoruz” dedi.

Kartal Belediyesi Satranç Kulübü Antrenörü Besim Baş da verdiği bilgide, “Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, Uğur Mumcu Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde, Kartal İlçe Merkezi eski sahil belediye binasında, Kartal’da yaşayan, başta 7-18 yaş grubundaki kız ve erkek öğrencilerimiz olmak üzere her yaştan satranç meraklısına kurs veriyoruz. Ayrıca Uğur Mumcu Spor Satranç Kulübü ve Kartal Belediye Spor Satranç Kulübü sporcularına da eğitim ve antrenman olanağı sunuyoruz. Eğitimlerimiz, yaz kursu ve hafta sonu ile sınırlandırılmış olan kış kursu olarak iki şekilde verilmektedir. Toplam 643 kursiyer eğitim görmektedir. İçinde 2 milli oyuncu da bulunduran takımlarımızdan Kartal Belediye Spor Satranç Takımının bu yılki hedefi 1. Lige çıkmaktır” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, satranç sporuna destek vererek birçok yetenekli sporcunun önünü açtığı için teşekkür eden Baş, “Başkanımız, satranç sporu konusunda Kartal’da çığır açmıştır. Kartal, Marmara Bölgesinde satranç sporunda merkez haline gelmektedir. Tüm spor dallarında olduğu gibi satranç sporunda da gençlerimizin önünü açan Başkanımız Sayın Altınok Öz’e ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

📆 19 Şubat 2014 Çarşamba 11:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR