MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ KARTAL’IN EN BÜYÜK PARKI OLACAK ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN ALTINOK ÖZ KARTAL’IN EN BÜYÜK PARKI OLACAK ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde Kartal’da ikiye katlanan yeşil alanlara ek yeni yeşil alanların yapımı devam ediyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yakacık’ta bulunan ve Kartal’ın en büyük parkı olacak alanda incelemelerde bulundu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ve beraberindekilerle yapımı devam eden park alanını gezen Başkan Altınok Öz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Altınok Öz; bu parkın, yapımı devam eden ve yapımına başlanacak projelerden bir tanesi olduğunu belirterek parkın tamamlanması ile Kartal’ın deniz ve Adalar manzaralı en büyük parkı olma özelliğini kazanacağını söyledi.

Başkan Op. Dr. Altınok Öz, göreve geldikleri 2009 yılından itibaren yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli bir artış olduğunu belirterek şöyle dedi: “Bizim dönemimizde, yeşil alanlar iki kat artırılmıştır. Bu park yapılana kadar Kartal’ın halen 12 dönüm arazi üzerinde en büyük parkı olma özelliğini taşıyan ‘Mehmet Ali Büklü Parkı’ yerini 17 dönüm arazi üzerine yapılan Yakacık’taki bu parkımıza bırakacak. İnşallah ileride daha büyük parklar da yapacağız.”

Başkan Altınok Öz, bu parkı ve bütün çalışmaları bizzat takip ederek bilgiler aldığını ve çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti. Op. Dr. Altınok Öz: ”Tüm birimlerimizde olduğu gibi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de özverili bir çalışma yürütmektedir. Belediyemizdeki Başkan Yardımcılarımızın, Birim Müdürlerimizin ve tüm çalışan işçi, memur personelimizin emekleri ile önemli çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

“Kartal Aydos Ormanları İstanbul’un çekim merkezi olacak”

Başkan Altınok Öz, park içerisinde farklı etkinlik alanlarının olacağını belirterek:” Yakacık, çok güzel bir parka kavuşacak. Yeşil alanlar, birçok yerde rant uğruna yok edilirken; biz Kartal’da yeşil alanların artırılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Doğaya, çevreye, insana bakışı ve yaklaşımı ile ‘Sosyal Belediyeciliğin’ başarılı proje örneklerini Kartal’da uyguladık. Bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz. Kartal Aydos Ormanları, denizi, yeşili ve parkları ile İstanbul un çekim merkezi olacak.” dedi.

Yakacık Parkı bittiğinde içerisinde; 800 metrekare futbol sahası, üç ayrı çocuk oyun alanı, bir tanesi büyük olmak üzere üç adet amfi, büyük amfi etrafında gezilebilecek meydan, oturma-dinlenme alanları, seyir terasları, kitap okuma alanları yer alacak. Parkta ayrıca, sıhhi bitkiler, yenilebilir bitkiler, kokulu bitkiler ile bir de havuz olacak. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının da tamamlanması ile Kartal Yakacık’ta halkın, deniz manzaralı yeni bir gezi ve dinlenme alanı olacak.

📆 12 Ağustos 2015 Çarşamba 13:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR