MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI’NIN 95. YIL KUTLAMALARINA KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI’NIN 95. YIL KUTLAMALARINA KATILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Lozan Barış Antlaşması’nın 95. yıl dönümü kapsamında, Heybeliada’da bulunan İnönü Müzesi’ndeki kutlamalara katıldı.

Kutlamalar; İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirildi. Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Eski Devlet Bakanı Ali Topuz, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve çok sayıda CHP Milletvekili ile Belediye Başkanı katıldı.

Özden Toker’den Teşekkür

İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker yaptığı konuşmada Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti. Toker, Cumhuriyet’in ilk nesil çocukları olarak Lozan’a her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirterek anmaya katılan herkese teşekkür etti.

 

“Lozan Cumhuriyet’in Tapu Senedidir”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada; “Bugün Lozan’ı andık. Lozan’a gelmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, Lozan’daki tüm Türk heyetini rahmetle anıyorum. Lozan Cumhuriyet’in tapu senedidir. Bir ülkenin yeniden varoluşudur ve bağımsızlığımızın teminatıdır. Diliyorum ki, gelecek nesiller Lozan’ı ve oraya gelene kadar gerçekleştirilen mücadeleleri doğru okuyacak, anlayacak ve içselleştirecekler” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

7 Ek

📆 25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR