MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ MESUDİYE ARICILAR DERNEĞİ AÇILIŞINA KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ MESUDİYE ARICILAR DERNEĞİ AÇILIŞINA KATILDI

Başkan Altınok Öz: “Kartallıyım diyebilmeliyiz”

 

BAŞKAN ALTINOK ÖZ MESUDİYE ARICILAR DERNEĞİ AÇILIŞINA KATILDI

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Soğanlık Yeni Mahalle’de bulunan Ordu Mesudiye Arıcılar Köyü Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katıldı. Açılışta; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül,  Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileri yer aldı.

 

“Kartallıyım diyebilmeliyiz”
altinok öz 2

 

Sivil toplum örgütlerinin en önemli görevinin, kentli olmayı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Altınok Öz: “ Ordu Mesudiye Arıcılar Köyü Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışında bulunmak, benim için büyük bir mutluluktur. Sivil toplum örgütlerinin en önemli görevi kentli olmayı sağlamaktır. Kentli olmak ne demektir? Engelliler için yollara yapılmış olan geçiş güzergâhına araçları park etmemektir. Eğer araçları park etmiyorsanız kentli oluyorsunuz. Yöre kültürlerini dernek bazında sürdürülebilir kılmak, oldukça zordur. Geniş coğrafyalardaki kültürleri, Kartal’da sergileyebilmemiz lazım. Kültürlerin sergilenebilmesi, üst mercekte ve üst ölçekte birlikteliği gerektirir.  Çocuklara nereli olduklarını sorduğumda memleketlerinin adlarını söylüyorlar. Ama Kartal’da doğmuşlar. “Kartallıyım” demeyi bilmemiz lazım.”dedi.

 

 “Misakı Milli sınırları içinde yaşayan herkes Türk’tür”

 

Konuşmasına, kimya dalında Nobel Ödülü alan Aziz Sancar’ı örnek vererek devam eden Başkan Altınok Öz:” Aziz Sancar’ın kökenini soruyorlar. Sancar, Cumhuriyetin değerleriyle var olmuş ve okumuş bir insanım. Kökenim ne olursa olsun Türküm diyor. Peki, biz ne diyoruz? Biz, kendi ülkemizde ‘nerelisin?’leri devam ettirerek ayrışmaya neden oluyoruz. Etnik kökeni ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun bu Misakı Milli sınırları içinde yaşayan herkes, Türk’tür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ne Mutlu Türküm Diyene!”  Bunları sergileyebiliyorsak, işte o zaman sivil toplum örgütü olarak bir şeyler yapmış oluruz. Bu ülkenin evlatlarıyız. Bugün varız, yarın yokuz. Ama Anadolu’da Türkiye Cumhuriyeti var, olmaya da devam edecektir.”

 

Konuşmaların ardından Başkan Altınok Öz,   Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül,  Dernek Başkanı Musa Uzuner ve siyasi partilerin temsilcileri kurdeleyi keserek derneğin açılışını yaptı. Açılışın ardından Ordu Mesudiye Arıcılar Köyü Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yöneticileri desteklerinden dolayı Başkan Altınok Öz’e plaket takdim etti.

 

Galeri
📆 19 Ekim 2015 Pazartesi 12:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR