MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, MUHARREM AYI’NIN İLK ORUCUNU CEMEVİ’NDE AÇTI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, MUHARREM AYI’NIN İLK ORUCUNU CEMEVİ’NDE AÇTI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Cemevi Vakfı’nda verilen Muharrem Ayı’nın ilk oruç açma yemeğine katıldı.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Muharrem Ayı’nın ilk gününde oruç tutan vatandaşlarla iftar açtı. Cemevi Vakfı’nda verilen iftara; Kartal Belediyesi Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Başkan danışmanları, Belediye Meclis üyeleri, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

 

Cemevi dedesinin yaptığı dua sonrası bir konuşma yapan Başkan Altınok Öz, geçtiğimiz günlerde Ankara’da barış için bir araya gelmiş insanların hain bir saldırı sonucu katledildiğini, eylemin şeklinin önemli olduğunu ifade etti.  Kim yaptı, kimin için yaptı ve bu eylemden kimler kazançlı çıktı? Sorularının yanıt bulması ve sorgulanması gerektiğini belirten Başkan Altınok Öz şöyle devam etti: “Tüm Alevi-Bektaşi düşüncesinin yasına ortak olduğumu ifade ediyorum.
cem evi

 

 

Bu yolda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İslamiyet tektir. Yol gösterici Kuran-ı Kerim’dir. Ama bunda çıkar peşinde koşanlar var. Muharrem Ayı yüzyıllardır anıldığına göre, demek ki doğru yürütücülerin anması ve yasıdır. Türk toplumunun üzerinde hassasiyetle durduğu ve önem verdiği bir ay. Bu inanca ve yasa ortak olmak için buradayız. Muharrem’in onuncu günü aşure günüdür. Aşure günü de birçok tadın bir araya geldiği gündür. Aşure gününde topluma çok önemli mesajlar verilir.

 

 

Bu ülkede çeşitli kimlikler ve çeşitli düşünceler bir arada yaşayacağına, hain bir saldırı sonucu barışa yürüyen insanlarımız hayatını kaybetti. Sayılarla uğraşmamamız lazım. Bir ile yüz arasında hiçbir fark yoktur. Eylemin yapıldığı yer ve şekli önemlidir. Ortadoğu’da ya da Doğu’da pazar yerlerindeki katliamları duyardık. Türkiye’de böyle bir katliamın olması mümkün değildi. Ama maalesef Türkiye’de bunları görüyor ve yaşıyoruz. Şunu unutuyoruz; kim yaptı, kimin için yaptı ve bu eylemden kimler kazançlı çıktı? Bunu sorgularsak içimizdeki bu nifakı kaldırmış oluruz. Birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye olmasını diliyorum.”

 

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı da birlik ve beraberlik mesajı verdi. Muharrem Ayı orucunun aslında insanlığın tuttuğu oruç olduğunu söyleyen Saçlı, ‘İncinsen de incitme’ düsturuyla hareket ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “  Bu kanın durmasını istiyoruz. Ankara’daki olay, son olsun istiyoruz. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz. Kimseler olmasın. Şehitlerimiz olmasın. Çünkü herkes ana kuzusudur.  “ şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından, Muharrem Ayı’nın ilk orucu açıldı.  Kartal Belediyesi, Muharrem Ayı boyunca Kartal Cemevi Vakfı ile Uğur Mumcu Cemevi’nde iftar yemeği verecek.

 

Galeri
📆 15 Ekim 2015 Perşembe 12:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR