MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN ALTINOK ÖZ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlediği muhtarlar toplantılarının Kasım 2017 oturumu gerçekleştirildi. Kartal Cevizli Mahallesi Necip Fazıl Parkı’nda bulunan Nosto Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Nuran Keriş, Cengiz Türkmen, Feyyaz Kaynak, Meclis üyesi Mehmet Tirgil, Park ve Bahçeler Müdürü Cemal Şahan ve Kartal’ın mahalle muhtarları katıldı.

 

Kasım 2017 oturumunda, mahallelerdeki sorunlar muhtarlar tarafından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcılarına iletildi. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Altınok Öz, “ Şu an gündemimizde 6 kreş daha var açacağımız. Bir tanesi Yukarı Mahalle’de yapılıyor. Satış ofisi için izin verdiğimiz yerleri biz teslim alıyoruz, burayı kreşe çeviriyoruz ama en önemlisi Yakacık’ta bir tane kreş açıyoruz, onun özelliği var. Türkiye de bir ilk olacak. Alerjisi olan çocukları oraya alacağız. Alerjik çocukların annelerini de rahat ettirmek istiyoruz” dedi.

 

“Kartal’ın her yeri yaşansın istiyoruz”

 

Başkan Altınok Öz, “ Kızılay Bulvarı’nı ışıklandırdık. Bir caddemizi daha ışıklandıracağız, o da Çınar caddesi. Kartal’ın her yeri yaşansın istiyoruz. Kaldırımlarla ilgili ciddi sıkıntılar var. Kilit taşı yapıyoruz, bir süre sonra yerinden oynuyor. Bunun bir denemesini belediyenin etrafında yapmıştık. Avrupa’da da bu böyle. Bundan sonra kaldırımlara asfalt dökeceğiz, asfalt kaldırım olacak” dedi.

 

“İyi Bir Hekim Önce Teşhis Etmeli”

 

Minibüs veya otobüslerle ilgili şikâyetlere değinen Başkan Altınok Öz, “İyi bir hekim olmanın yolu önce teşhistir. Bir kent yöneticisi, halkın ihtiyaçlarını önce teşhis edecek. Kartal’da doğu batı istikameti ulaşımında bir sorun yok. Sorun nerede? Ağır aksam yürümesine rağmen Marmaray faaliyete geçecek. 2019’da seçim olduğuna göre seçime kadar mutlaka bitirecekler. Marmaray var, Metro var, bir de otobüsler var. Kent yöneticilerinin yapması gereken tek şey, doğu batı istikametindeki toplu taşımaya halkın ulaşmasını sağlamak. O da nedir? Hürriyet Mahallesi’nden çıktı mı metroya veya Marmaray’a ulaşmalı. Dolayısıyla tren yoluyla Marmaray’a paralel giden minibüs yerine o minibüslerin kalkıp kuzey- güney istikametinde toplu taşıma araçlarına ulaşacak ulaşım planlaması yapılması lazım. Bu hafta veya önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Bey ile bir görüşmem olacak. Orada da dile getireceğim. Eğer bunu böyle planlarlarsa başarılı olur. Spor Caddesi’nde santim santim ilerliyorlardı veya ilerlemiyorlardı. Gülcemal Bey Meclis’te dile getirdi. Ertesi gün müteahhit firmayı değiştirdiler, hızlanmaya başladı” dedi.

 

 

 

8 Ek

 

 

Galeri
📆 06 Kasım 2017 Pazartesi 15:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR