MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ SOSYAL DEMOKRASİ ÇALIŞTAYINA KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ SOSYAL DEMOKRASİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

AŞKAN ALTINOK ÖZ SOSYAL DEMOKRASİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi’nin organize ettiği ’10 Yıllık Sosyal Demokrasi – Belediyeciliğin Son Hali’ başlıklı çalıştay, Ada Kartal Hotel’de gerçekleştirildi.

2 gün süren çalıştaya, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, usta siyasetçi CHP İstanbul eski Milletvekili Ali Topuz, Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şube Başkanı Süha Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “10 Yıllık Sosyal Demokrasi – Belediyeciliğin Son Hali” çalıştayında yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi olarak yapılan sosyal belediyecilik çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Kentsel Dönüşüm

Türkiye’de kentsel dönüşümü en iyi uygulayan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu belirten Başkan Altınok Öz,  “En iyilerinden birisiyiz demiyorum. En iyisi biziz. Bunu net ifade ediyorum. Bakanlıkla yarışıyoruz. Semra hoca o gün, o seçim bildirgesine not olarak düştü.  Deprem nedeni ile evi yıkılacak kişilerden İmar Ruhsat Harcı alınmayacaktır diye not olarak 2009’da düştü. Van Erciyes’te 99 depremi olmuştu. Devlet ve hükümet bundan ders alamamış ama biz, 2009 seçim bildirgemizde, deprem nedeniyle evi yıkılacaklardan İmar Ruhsat Harcı alınmayacağını belirttik. 2012 yılında bu sefer Kartal Belediyesi’nden bir Meclis kararı çıktı. Deprem nedeniyle evi yıkılacaklardan İmar Ruhsat Harcı alınmıyor, 2 kira yardımı veriliyor dedik. Sayıştay iki kere bu kararı, -Belediye böyle bir şey yapamaz- diye iade etti. 2012 yılının 6. ayında 6306 sayılı yasa çıktı. Hem vergi ruhsatı muafiyeti geldi, hem de kira yardımı geldi” dedi.

“Çok iyi bir kadrom var”

Çok iyi bir kadroyla çalıştığını vurgulayan Başkan Altınok Öz, ” Çok genç bir müdür kadrom var. Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Şehri aldığı takdirde, genç dinamik Kartal Belediyesi’nden 5 – 6 tane hatta belki biraz daha fazla daire başkanı verebilirim. ‘Hizmet Dolu 8 Yıl’ kitapçığımızda, neler yaptığımız, neler yapmadığımız, hepsi var” dedi.

Konuşmasında projelerine de değinen Başkan Altınok Öz, ” Çavuşoğlu Mahallesi’nde merdiven olan bir sokağımıza yürüyen merdiven yapıyoruz, şu an inşaatı devam ediyor. Hürriyet Mahallesi’ne bir huzur evi yaptık. Teknik ekibimizi yurt dışına eğitimlere yolladık. Yeni işe aldığımız makine mühendisleri, elektrik mühendisi arkadaşlarımız, projenin organizasyonu ile ilgili teknik ekibimiz, genç ve iyilerdir. Bizim 11 kreşimiz var. Her mahalleye bir kreş yapma sözümüzü yerine getiriyoruz. 11 kreşimiz oldu, 750 öğrencimiz var. Kreşlerimizin sayılarını arttırarak, annelerin sosyal hayatta yer almalarını sağlıyoruz. ” dedi.

Kardeş Belediyecilik

Kardeş belediyelerin önemine değinen Başkan Altınok Öz, “Geçenlerde Ankara’ya gittik bir toplantıya. Bana – İki tane belediye var. Büyükşehir belediyeleri randevu vermiyor. Biz Anadolu’da görev yapan Büyükşehir’lerden destek bekleyen belediyeleriz- dediler. Ben 2010 yılında Genel Merkez’e -Her belediyeye bir kardeş belediye tayin edin. Görev ve sorumluluğu çıkartın. Kardeş belediyelerin ihtiyacı insan ise eğitelim, araç gerecine bakalım- dedim. Hacı Bektaş, benim kardeş belediyem. Diğer kardeş belediyelerimize de destek veriyoruz” dedi.

Galeri
📆 01 Aralık 2017 Cuma 09:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR