MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ YENİDEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ YENİDEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Kartal Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmak için Cumhuriyet Halk Partisi Kartal ilçe Merkezi’ne başvuruda bulundu.

Kartal Belediyesi Hizmet Binası’ndan, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Merkezi’ne yürüyerek giden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’e yol boyunca kalabalık bir destekçi grubu eşlik etti. Alkış ve sloganlarla desteklenen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü CHP İlçe Merkezi’nde de coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kartal Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvuru dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’ye teslim eden Başkan Altınok Öz, burada sık sık alkışlarla kesilen bir konuşma yaptı.

Başkan Altınok Öz konuşmasında, “Böyle bir topluluğun karşısında olmak, benim için hem heyecan hem de gurur verici bir şey. Ben siyasete girmeden önce, 19 Mayıs 2003 tarihinde o zamanki Genel Başkanımıza; yıllarca hekim olarak hizmet ettiğim Kartal’da siyasete girmek istediğimi belirtmiştim. 2008 yılında emekli olup emekli yaşamımı sürdürecekken ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı benimle aynı hassasiyetleri taşıyan eşimin, parti örgütümüzün ve halkımızın desteği ile 2009 yılında Kartal’ımıza Belediye Başkanı oldum.” dedi.

“Babamın Kemiklerini Sızlatmadan 10 Yıl Görev Yaptım.”

Üçüncü dönem adaylık konusuna açıklık getiren Başkan Altınok Öz, ”2009 yılında aile olarak eşim ve ben, iki dönemin Kartal’ın dönüşmesi için yeteceğini ve ondan sonra emeklilik hayatımızı sürdüreceğimize karar vermiştik. Aynı zamanda bunu halka da beyan etmiştim. İki dönem siyasette olacağımı söylemiştim. Üçüncü dönem müracaat ettiğim takdirde özü de bir sözü de bir Altınok Öz’e ters düşeceğim için adaylık müracaatımı yapmayacağımı ifade etmiştim. Ancak, eğer partim bana görev verirse ve bu görev hangi noktada olursa olsun bu yolda yürüyeceğimi de söylemiştim. Fakat bir algı oluşturuldu  ‘Altınok hizmetten kaçıyor mu, aday olmayacak mı?’ şeklinde, bu algı insanlarda üzerlerine karabulutun çökmesi gibi bir durum yarattı. 10 yıl partimin ilkelerine ters düşmeden ve rahmetli babamın kemiklerini sızlatmadan görev yaptım.” dedi.

“Atatürk Sevgisiyle Gönül Bağı Olan Herkesle Yola Çıkmaya Hazırız”

“Biz emeğe saygı duyduk kimseyi işinden etmedik kimsenin kıyafeti ile uğraşmadık, liyakati öne çıkarttık.” diyen Başkan Altınok Öz, “Biz şunu söyledik; başı değil, beyni açık olsun. Atatürk sevgisiyle gönül bağı olan herkesle yola çıkmaya hazırız. Bugün, partimin yetkililerinin verdiği emirle aday adaylığı başvurumu yapıyorum. Buraya gelmemde en önemli etkenlerden birisi de, 1994’te yaptıkları gibi kimseyi kapı dışarı etmememdir. Emeğe saygı duyduk, çalışana iş garantisi verdik. Ama iş alanları yaratıp insanları da istihdam ettik. ” şeklinde konuştu.

Kadın dostu belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Op. Dr. Altınok Öz, “Kaldırım taşlarında ayakkabı topukları kırılan kadınlar için asfalt çalışmaları yaptık; kendileri ise Maarifi Sultan Cami etrafındaki yollarda bulunan Arnavut kaldırımının üzerine asfalt dökmelerine rağmen, yüzsüzlükle Atalar Caddesi’ndeki asfalta takıldılar. Takıldıkları aslında asfalt filan değil, CHP ve Altınok Öz korkusudur.” dedi.

“Kendimi Size Emanet Ediyorum”

Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Belediye Başkanlığı için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yereldeki iktidarı için huzurlarınızdayım. Kendimi size emanet ediyorum. Biz birlikte olduğumuz zaman bu örgütün 2014’te sandığa nasıl sahip çıktığını, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ne nasıl sahip çıktığını bilen biri olarak söylüyorum; bizden yerel iktidarı alma şansları hiç yoktur. Yolumuz açık olsun diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Adaylık başvurusunu tamamlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Merkezi çıkışında da kendisini bekleyen kalabalık gruba teşekkür etti ve destekçileri eşliğinde Kartal Belediyesi Hizmet Binası’na kadar yürüdü.

Galeri
📆 27 Ekim 2018 Cumartesi 11:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR