MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E DEHA BİODİZEL’DEN ANLAMLI PLAKET
BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E DEHA BİODİZEL’DEN ANLAMLI PLAKET

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, Kartal Belediye sınırları içerisinde “bitkisel atık yağ” konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı Deha Biodizel – Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. AŞ. tarafından plaket takdim edildi.

Deha Biodizel – Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San. ve Tic. Aş. Kimya Mühendisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sözbir Karakuş ve Bölge Müdürü Hüseyin Tunç, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Altınok Öz, Kartal’da hayata geçirdiği çevre projeleri hakkında bilgi verdi.

“Her zaman, halkın yararı ve sağlığı için yürütülen çalışmaların içindeyiz”

Atık yağların çevreye verdiği zararın yanı sıra, kızartma için kullanılan yağların da defalarca kullanılmasının insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu belirten Başkan Altınok Öz: “Halkın uyarılması, bilinçlendirilmesi konusunda, Deha Biodizel’le ortak yürüttüğümüz bitkisel atık yağ toplama çalışmasından büyük mutluluk duyuyorum. Her zaman, halkın yararı ve sağlığı için yürütülen çalışmaların içindeyiz.” dedi. Başkan Altınok Öz anlamlı plaketlerinden dolayı Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sözbir Karakuş ve Bölge Müdürü Hüseyin Tunç’a teşekkür ederken ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sözbir Karakuş ise, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü atık yağlar ve çevre konusunda yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Kartal Belediyesi, evsel atık yağların toplanması hususunda örnek belediyelerimizdendir. Geri dönüşümün kamu bilinci haline gelmesi, evsel atık yağların çevreye, şehrin alt yapısına zarar vermeden, doğaya karışmadan bertaraf edilmesi konusunda çok başarılı çalışmalara imza attınız.” dedi. Ardından, bitkisel atık yağların toplanması konusunda gösterdiği çevreci yaklaşım, çevreye göstermiş olduğu hassasiyet ve atık yağların geri dönüşümüne katkılarından dolayı Başkan Altınok Öz’e teşekkür edip plaketini takdim etti.

Toplanan atık yağ iki katına çıktı

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da görme engelliler için büyük önem taşıyan “Beyaz Baston” kampanyasından bahsederek: “Kampanya, 2015 Ocak ayında başladı ve 2016 Ocak ayında sona erecek. Kampanya kapsamında; 200 litre atık yağa, 1 beyaz baston veriliyor.” dedi. Kars ayrıca, 2009 yılında 55 kg civarında toplanan atık yağ miktarının; 2014 yılında 100-152 kg olduğunu, yani iki katına çıktığını da kaydetti.

📆 27 Ağustos 2015 Perşembe 11:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR