MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Başkan Altınok Öz’e Demokratik Kitle Örgütleri’nden ziyaret
Başkan Altınok Öz’e Demokratik Kitle Örgütleri’nden ziyaret

Kartal’da faaliyet gösteren Demokratik Kitle Örgütleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti.

 

Topselvi Altınordu Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Erkubilay, Sivaslılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cihat Uygun, Yalı Mahallesi Birim Başkanı Ali Elitaş ve Kartal Belediyesi Meclis üyesi Tuncay Şahan; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Sivil Toplum Kuruluşları başkanları; Başkan Altınok Öz’e çalışmalarında başarılar diledi.

 

Sivil Toplum Kuruluşları’nın toplumsal önemi ve rolüne değinen Başkan Altınok Öz, “Sivil Toplum Kuruluşları, insanların tek tek yapamadıklarını beraber, el birliğiyle yapmaktadır. Yani birlikteliği, gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil eder. 21 yüzyılda önemli bir kavram olan sivil toplum; akademisyenlerin yanı sıra buralara gönül verenlerin de tecrübelerinden yararlanılması gereken yerlerdir. Meslek odaları, sendikalar, vakıflar,  hemşehri dernekleri, engelli dernekleri ve toplum yararına çalışmalar yapan dernekler, sivil toplumları oluştururlar. Bir ülkede demokrasinin ve ekonominin gelişmesinde sivil toplumun etkisi olduğu kadar bizlere aktif vatandaşlık anlayışını da getirir.

 

Sivil toplum, demokratik bir toplum oluşturulmasında, devlet-toplum-birey ilişkilerinin demokratik bir şekilde düzenlenmesinde önemli bir enstrümandır. Sivil Toplum örgütlerinin yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda sorunların, problemlerin çözümlerinin daha kolay olduğu, kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişki ve münasebetlerinde daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürüdüğü veya yürütüldüğü su götürmez bir gerçektir.” dedi. Başkan Altınok Öz, Demokratik Kitle Örgütleri’ne ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler:
📆 15 Ocak 2015 Perşembe 16:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR