MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN KARADENİZ GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARLA BİR ARADA
BAŞKAN KARADENİZ GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARLA BİR ARADA

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel  Karadeniz, görme engelliler için pek çok ayrıcalık ve kolaylık sağlayan Küçükçekmece Belediye Binası’nda görme engelli vatandaşları ağırladı.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarla bir araya gelen Karadeniz, engellilerin sorunlarını dinleyerek, onlara Küçükçekmece Belediyesi kamu binasının görme engelli vatandaşlara tanıdığı ayrıcalıklar ile ilgili bilgi verdi.

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BİNA

Engellilerin  etkin bir şekilde hizmet alabileceği yeni düzenlemelerle dikkat çeken belediye binası asansörlerde Braille alfabesi ve özel sesli uyarı sistemleri görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmasının yanı sıra vatandaşlarda da konuyla ilgili farkındalık oluşturuyor.  Engelliler için her türlü detayın dikkate alındığı binada, asansör kapılarının kapanması da uzun süreli olarak ayarlanırken, bina içinde sarı kabartmalı bantlar, görme engellilerin ulaşımını kolaylaştırıyor. Görme engelli vatandaş Ali Biçer de Küçükçekmece Belediye binasının özellikle görme engelliler için büyük kolaylık sağladığını belirterek, kendileriyle ilgili her türlü detayın düşünüldüğü için Başkan Karadeniz’e teşekkür etti.

“DUYARLI OLMALIYIZ”

Engelli vatandaşlara karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Başkan Karadeniz, “Geçmişten günümüze bu farkındalığın arttığını düşünüyoruz ama hala pek çok noktada eksiğiz. Eksikliklerimiz var. Üzerimize düşen görevler var. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu. Başkan Karadeniz, görme engelli vatandaşlara beyaz baston hediye etti.

 

📆 12 Ocak 2018 Cuma 12:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR