MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç Artı Bir TV’de projelerini anlattı
Başkan Kılıç Artı Bir TV’de projelerini anlattı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Artı Bir TV’de gazeteci Celal Toprak’ın hazırlayıp sunduğu “Yeni Arayışlar” programının konuğu oldu. Göreve geldiğin günden bu yana, “Dayatan değil danışan belediyecilik” anlayışını ısrarla Maltepe’de uygulamaya çalışan Başkan Ali Kılıç, kentsel dönüşümden uyuşturucu sorununa, projelerden kültürel etkinliklere, işsizlik sorunundan sosyal hizmetlere kadar bir dizi konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 


“İKTİDARIN YOLU YERELDEN GEÇER”
Dünyadaki belediyecilik çalışmalarını ve yurt dışı tecrübelerini paylaşarak sözlerine başlayan Kılıç, “İktidarın anahtarı yerel yönetimlerde. Düşüncenizin iktidar olmasını istiyorsanız yerelde kabul ettirmeniz ve benimsenmesi gerekir. Seçimin ardından parti rozetimi çıkardım. Maltepelilerin yüzde yüzünü kucaklayan bir belediye başkanı olmak için mücadele veriyorum” dedi. Taşeron işçilik konusunda ayrıştırıcı her durumu bertaraf etmeye çalıştıklarını da belirten Kılıç, 10 klasör dolusu iş başvurusu geldiğini açıklayarak, işsizliğin giderilmesinde belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

 
“MALTEPELİLERİN İSTEDİĞİ OLACAK”
Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerle bir araya gelerek Maltepe’nin 5 yıllık planlarını çıkarmak amaçlı toplantılar düzenlediklerini belirten Kılıç, şunları söyledi: “Katılımcı belediyecilik anlayışı ana felsefemiz. Bir ilki gerçekleştirerek geçtiğimiz hafta STK’larla bir araya gelerek Maltepemizin 5 yılını değerlendirdik. Sadece Ali Kılıç’ın değil Maltepelilerin ortak iradesiyle oluşan Maltepe hedefini ortaya koyduk.”

 
PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Maltepe’nin çehresini değiştirecek ve istihdam olanağı yaratacak uluslararası fuar projesi başta olmak üzere, İran’da oğlunun katilini idamdan alan anneye verilen ödül, yaşlılara ve bakıma muhtaç olanlara evde kişisel bakım hizmeti uygulanması, her mahallede iki kreşin açılması, cenazeler için taziye ekipleri kurulması, açık hava sinema günleri, Ramazan’da düzenlenen sema gösterisi, ihtiyaç sahibi ailelere 600 TL yardım yapılması, mahalle konakları, engellilere yönelik projeler, Fikret Otyam Müzesi, hayvanlar için yaşam köyü projeleri ve uygulamaları ile ilgili de konuşan Kılıç, Maltepe’nin kanayan yarası haline gelen kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların içini rahatlattı.

 

 

“VATANDAŞIN İMZASI YOKSA BİZİM DE YOK”

“Maltepelilerin altında imzası olmayan hiçbir projenin altına imza atmayacağımın sözünü vermiştim. Kentsel Dönüşüm ile ilgili sayın Bakan ile yaptığımız görüşmede de bunu vurguladım. Bizim modelimiz yerinde ve kimsenin mağdur olmayacağı bir model olacak. Esenkent mahallemizin planını bu şekilde geçirdik. Şimdi Başıbüyük’teki mahallelilerle bir araya gelecek ve ortak karar alacağız. Otopark sorununu yeni imar planında çözeceğiz. Otoparkı olmayan hiç bir imar planına izin vermeyeceğiz. Bu da kentsel dönüşüm içinde yer alıyor” diyen Kılıç, toplumun başka bir kanayan yarası olan uyuşturucu konusunda da, “Maltepemizde uyuşturucu ile mücadele merkezleri kuracağız. Kimseyi teşhir etmeden yayılan bu virüsü engelleyeceğiz. Bunu yaparken Avrupa’daki örneklerini de iyi analiz edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

UDE BİRİKİMİYLE MALTEPE’DE

Almanya Belediyeler Birliği Başkanı ve Münih Anakent Eski Belediye Başkanı Christian Ude’nin kendilerine fahri danışmanlık yapacağının altını çizen Kılıç, “Ude sadece Maltepemiz için değil, ülkemiz için önemli bir fırsat. Maltepelilerle yön veren bir kent kuracağız. Ude, Uluslararası kongre ve fuar merkezinin de temsilcisi olacak. Bize çok yönlü hizmetleri dokunacak” dedi. Sosyal belediyecilik konusunda ciddi atılımlar içine olduklarını da vurgulayan Kılıç, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız her vatandaşımızı kucaklayacak ve güvence altına alacak. Yoksulluk envanterini çıkarıyoruz. Aile Sigortası sayılan projemizle, yoksul vatandaşlarımıza Altın Kart yoluyla maddi desteklerimiz olacak. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın yaşam hakkını güvence altına alıp Maltepeli esnafa da kazandıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

📆 21 Ağustos 2014 Perşembe 13:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR