MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç lise öğrencileriyle buluştu
Başkan Kılıç lise öğrencileriyle buluştu

Maltepe Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunan ve öğrencilerle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Öğrencilerimizi yurtdışına göndermeli, alternatif eğitim sistemlerine önem vermeliyiz. Ancak böyle, modern dünyaya gerçek anlamda entegre olabiliriz” dedi.

 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Kemalettin Tipi, Müdür Yardımcısı Ali Ekber Bilgetecan, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Okulda düzenlenen kahvaltı programında Çin gezisiyle ilgili izlenimlerini paylaşan Kılıç, “Çin’in fuarla ün yapmış kentini gezdik, çeşitli incelemelerde bulunduk. Geleneksel Çin tıbbını ilçemize getiriyoruz. Yine ilçemizde Çin Haftası düzenleyeceğiz. Bunun için de gerekli hazırlıkları yapıyoruz” dedi.

 

 

Konuşmasında, eğitimin ve kültürün de önemine değinen Kılıç, “Öğretmenlere çok büyük görev düşüyor. Sizler kendinizi günden güne güncellenen bilgilerle donatmazsanız öğrencilerinize aslında çağın gereklerini sunamazsınız. Bizim çok önemli kültürel değerlerimiz var. Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre…Ne yazık ki Çinliler Konfüçyüs’ü çok iyi tanıtırken, biz değerlerimizi tanıtamadık. Öğrencilerimizi yurtdışına göndermeli, alternatif eğitim sistemlerine önem vermeliyiz. Ancak böyle, modern dünyaya gerçek anlamda entegre olabiliriz” diye konuştu.

 


baskan-kilic-ogrenciler (1)

SELFİE İÇİN SIRAYA GİRDİLER

 

Başkan Kılıç daha bazı sınıfları ziyaret ederek, okulun eksikleri hakkında bilgi aldı. Kılıç, “Adlarımız farklı ama soyadımız Türkiye. Hep birlikte nesilden nesile gelişmeye ve üretmeye devam etmeliyiz. Hepinize başarılar diliyorum” diyerek, ilk dersini verdi ve sonrasında engelli bir öğrencinin sorunlarını dinledi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Kılıç, onlardan gelen talepleri kırmayarak hepsiyle tek tek “selfie” çektirdi. Kılıç, programı kapsamında bilek güreşinde dünya şampiyonluğu bulunan Onur Sarıbal, engelli öğrencilerden Özge Ay ve MEF Lisesi Edebiyat Bölümü Liseler Arası Kısa Film ve Klip Yarışması’nda klip dalında birinci olan Berkay Seymenoğlu’yla da bir araya geldi.

Galeri
📆 21 Nisan 2015 Salı 13:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR