MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN TOPBAŞ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN TOPBAŞ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

2017-2018 Adli Yıl Açılış Programı, İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle yapıldı.

 

2017-2018 Adli Yıl Açılış Töreni’ne İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da katıldı.

2017-2018 Adli Yıl Açılış Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, yeni adli yılın ülkeye, millete ve tüm insanlığa adalet, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Fidan, geçtiğimiz yıllarda hayatını kabyeden meslektaşları ile hain terör saldırılarıyla şehit olan başta savcı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere güvenlik güçleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara da rahmet diledi.

İrfan Fidan, “Bir kamu kişisi olan ve görevleri çoğunlukla Ceza Muhakemesi Kanunu’nda düzenlenen cumhuriyet savcılarının görev ve yetkileri, sadece kişilerin birbirleri aleyhine işledikleri suçların soruşturulmasından ya da isim ve yaş tahsisi davalarının takibinden, kanun yollarına müracaat ve cezaların infazından, noter ve icraların denetlenmesinden ibaret değildir. Cumhuriyet savcıları bu görevlerinin yanında, milletten aldıkları yetki uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası yararlarına, milli güvenliğine ve anayasal düzenine yönelik her türlü girişimin soruşturmasını etkin biçimde yürütmek ve sorumlularını mahkeme önüne çıkarmakla yükümlüdür. Yasa koyucunun verdiği bu yetki, beraberinde ağır bir sorumluluğu da getirmektedir. İçerisinde yaşadığımız ve başat konumda bulunduğumuz coğrafyada yaşayan kardeş halkların bugünkü can yakıcı durumu sorumluluklarımızı daha da arttırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulusal ve uluslararası güvenliği ve anayasal düzeni, her türlü ideolojik bakış açısının, felsefi altyapının, siyasi düşüncenin ve fikri mülahazanın üstündedir” diye konuştu.

📆 06 Eylül 2017 Çarşamba 11:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR