MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN TOPBAŞ KURBAN KESİM MERKEZİ İNCELEDİ
BAŞKAN TOPBAŞ KURBAN KESİM MERKEZİ İNCELEDİ

Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul genelinde 7 noktada satış ve kesim merkezimiz var. Kesimlerde aynı noktada dini vecibelere uygun ve modern bir şekilde yapılıyor” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İstanbulluların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve bayramın barış ile huzur getirmesini dileyen Başkan Kadir Topbaş, kurban ibadetinin hijyenik ortamlarda usulüne uygun kesilmesini sağlamak amacıyla 2004’te göreve geldiklerinde kurban kesim noktaları oluşturduklarını söyledi.

Vatandaşların kurban ibadetini en güzel şekilde yapması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve kurban kesim noktalarıyla her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Kurban kesimi konusunda geldiğimiz nokta başarılı. Şu anda İstanbul genelinde 4 tanesi Avrupa, 3 tanesi Anadolu yakasında olmak üzere toplam 7 kurban satış ve kesim merkezimiz var. Bu sene toplam 224 bin metrekare alanda 12 bin büyükbaş, 2 bin civarında küçükbaş hayvan alıcılarını bekliyor. Kesimlerde aynı noktada dini vecibelere uygun ve modern bir şekilde yapılıyor” diye konuştu.

Bu modern kesim alanlarında çevre kirliliği, hastalıklar ve kötü görüntüler ortaya çıkmadan kurban kesme ibadetinin gerçekleşebildiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kurban hazırlıkları ve kesimi konusunda ilçe belediyelerine de deste verdiklerini, kırsal bölgelerde de vakıf ve derneklere destek olduklarını belirtti.

📆 18 Ağustos 2017 Cuma 14:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR