MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Başkan Yazıcı, Basın Mensuplarını Sahurda Ağırladı
Başkan Yazıcı, Basın Mensuplarını Sahurda Ağırladı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, basın mensuplarıyla sahurda buluştu. Tuzla’nın gelişiminde dikkat ettikleri hususları açıklayan Başkan Yazıcı, “Vaatlerimiz, projelerimiz ve kurumsal yapımızla 2. dönemimize ilk dönemimizden daha hızlı bir şekilde başladık” dedi.

 


Tuzla Belediye Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sahura İstanbul Anadolu yakasında faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm misafirlerini masalarında ziyaret ederek selamlaştı.

 

 

İlk Dönemden Daha Hızlıyız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sohbete ilk dönemiyle ikinci dönemi arasında değerlendirme yaparak başladı. Her iki dönemin başlangıç süreçlerini analiz eden Başkan Yazıcı, “Yerel seçimler sonrasında, ilk günkü heyecanımızla çalışıyoruz. Geçen döneme göre çok daha hızlı bir şekilde göreve başladık.

 

Tuzla’mızda geçen dönem 3 belediyenin birleşimi ile bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Mali portföyümüz, personelimiz, kurumsal yapımız, 3 belediyenin birleşmesi ve bunun adaptasyonu, oryantasyon sorunları gibi konuların hepsini bir arada halletmek gibi bir problemimiz vardı. Hem bizim hem de beldelerimizin borçları vardı. Mali yapımızı da düzelttik. Ondan sonra icraat yapabilecek projeleri ortaya koymaya çalıştık. Vaatlerimiz, projelerimiz ve kurumsal yapımızla 2. dönemimize ilk dönemimizden daha hızlı bir şekilde başladık” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Tuzla’da Metropol ve Anadolu Bir Arada
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın gelişiminde kültür ve kentleşme konusundaki hassasiyetini de anlattı. Tuzla’ya yapılan projeler ve hizmetlerin sürekliliğine dikkat çeken Başkan Yazıcı, toplumsal yakınlığın korunmasına da özen gösterdiklerini vurguladı. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’un parlayan yıldızında gerek emlak konusunda, gerek yeni yatırımlar, gerekse şehircilik manasında ne metropol havasını tamamen ihmal eden, ne de Anadolu’nun o birlik beraberliğini unutan, denizle iç içe sakin havasını kaybetmeden kent-köy arasında bir belde ve gerçekten doğallıktan uzaklaşmadan bir yaşam standardı oluşturmaya çalışıyoruz ve gayret ediyoruz.Modern teknolojinin yaşam standartlarına kattıklarıyla, gelişmiş teknolojinin, şehirleşmenin veya betonlaşmanın ötesinde daha doğallığı arzu eden yanıyla beraber bir karma bir kombinasyon oluşturmaya çalışıyoruz. Tuzla’da hiçbir şeyin böyle tam anlamıyla saf, homojen olmasını değil daha heterojen düşünüyoruz. Yani sanayi alanlarımızı, konut alanlarımızı, okul alanlarımızı, denizimizi, yeşilimizi, mavimizi, her şeyini daha farklı alanlarda ama mutlaka her birisi yaşanabilir ve daha ergonomik bir yaşam tarzı oluşturabilme gayretini sürdürüyoruz. Bunların hepsini planlı bir şekilde gerçekleştirirken Tuzla’mızı İstanbul’un en ucunda bütün dezavantajıyla beraber çok avantajlı hale getirme gayretimizi sürdürüyoruz.” dedi.

 

 

Hizmet Etmek Şereftir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’de ilk kez Tuzla Belediyesi’nin Kültür Merkezi şeklinde uygulamaya aldığı denizde gençlik merkezi hakkında d bilgi verdi. Mehmet Akif Ersoy gemisinin Kültür Merkezi şeklinde dizayn edildiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, “Denizde Gençlik Merkezi’nin son rötuşlarını yaptık. Okullar açılmadan hizmete sunacağız.” dedi.

 
Bir soru üzerine Marina projesinin hedeflenen zamanda hizmete açılacağını belirten Başkan Yazıcı, “Hizmet etmek çok büyük bir nimet, büyük bir şeref. Eser bırakmak insanoğlu için en önemli iş. Eserlerinizle anılmaksa en şerefli bir pozisyon diye düşünüyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi, basın mensuplarının güncel ve siyasi konularla ilgili sorularını da yanıtladı.

📆 18 Temmuz 2014 Cuma 10:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR