MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Başkan Yazıcı; Tuzla’da Ramazan’ın Bereketini Birlikte Paylaşıyoruz
Başkan Yazıcı; Tuzla’da Ramazan’ın Bereketini Birlikte Paylaşıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ramazan ayı mesajında “Yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin, hayır hasenatın dozunu Ramazan’da biraz daha artırarak fakirin, fukaranın, yetimin, engellinin, yaşlının, kimsesizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Tuzla Belediyesi, mübarek Ramazan ayının coşkusunu ilçe halkıyla birlikte yaşıyor. Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelerde iftar sofrası kuracak, iftarın ardından sahildeki tören alanında da Ramazan Etkinlikleri düzenleyecek.

 

Ramazan’da Dayanışmamız Daha da Artacak
Tuzla Belediyesi’nin vatandaşlarla Ramazan’ın manevi iklimini yaşamaya hazır olduğunu belirten Başkan Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayının ülkemiz için, Tuzla için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah Rabbim, Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden faydalanılmasını bizlere de nasip eder.  Günün 24 saati ile 30 gün süren bu manevi iklimde farklı aktivitelerle, manevi hazları ortaya koyacak olan niyazlarıyla, ibadetleriyle, hayır ve hasenatın çok yüksek olduğu mübarek aya gireceğiz. Belediye olarak vatandaşlarımızla 11 ayda neleri yaşamışsak Ramazan-ı Şerif’te de bu manevi iklimi vatandaşlarımızla yaşayabilmeyi amaçlıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin, hayır hasenatın dozunu Ramazan’da biraz daha artırarak fakirin, fukaranın, yetimin, engellinin, yaşlının, kimsesizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Sosyal açıdan dezavantajlı bütün toplumsal kesimlere yardımlarımız 12 ay devam ediyor ama Ramazan’da bu dayanışma daha da artacak. İftarları ve sahurları beraber paylaşmayı, toplumumuzun her kesimini iftar ve sahur sofralarında buluşturmayı, kardeşlik duygularını, aynı sofrayı paylaşmış olmanın manevi iklimini yaşatmak istiyoruz. Bir ağabeyimizden “Aynı anneden süt emen kardeşlerin değil de aynı sofrada aynı ekmeği paylaşanların kardeş olduğunu” ifade ettiğini duymuştum. Dolayısıyla aynı sofrayı paylaşırsak kardeşliğimiz, birlik ve beraberlik duygularımızın artacağına ve pekişeceğine inanıyoruz. O yüzden sokak iftarlarını bütün mahallelerde bütün sivil toplum kuruluşlarını kapsayacak şekilde artırarak devam edeceğiz inşallah. Tuzla’da Ramazan’ın bereketini birlikte paylaşıyoruz.”
Bütün İmkanlarımızı Seferber Edeceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı’nın bu dönemde yardımlarını arttırarak sürdüreceğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı zaten çok büyük bir spektrumda çalışıyor. İhtiyacı olan her ailenin giyimden, kuşamdan, eşyadan, yiyecekten, gıdadan, engelli aracından, sağlıkla ilgili gerekirse doktorun yazmış olduğu bir sağlık cihazına kadar, bir yerden bir yere transferinden hastalığının tedavi edilmesi ve bakımı da dahil her şeyi ile ilgilendiğimiz geniş bir spektrumda çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yokluk çekmemesi için daha çok ihtiyaç doğrultusunda, gıda ve yiyecek konusunda yardımlarımıza arttırarak devam edeceğiz. Biz vatandaşlarımızın o manevi hazzını daha fazla arttırmak istiyoruz. En azından sofraları daha zenginleştirmeye, kimsenin aç sahur yapmamasına veya iftarda da kıt kanaat yapmaması için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.
Hatta biz her mahallede sokak iftarları düzenlerken aynı zamanda çalışma arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, belediyedeki bütün müdürlerimiz ve siyasi partimizle bütün fakir evlerinde, fakir fukaranın, yetimin sofrasını da yalnız bırakmamaya çalışacağız. Gönül sofralarında arkadaşlarımızla birlikte olacağız.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi’nin Ramazan programları hakkında ayrıntılı bilgi www.tuzla.bel.tr, www.tuzlakultursanat.org web sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Etiketler:
📆 30 Haziran 2014 Pazartesi 10:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR