MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BELEDİYEMİZİN ACİL DURUM TEPKİ PLANI İLE TEHLİKE BELİRLEME VE RİSK DEĞERLENDİRME ANALİZİ RAPORLARI HAZIR
BELEDİYEMİZİN ACİL DURUM TEPKİ PLANI İLE TEHLİKE BELİRLEME VE RİSK DEĞERLENDİRME ANALİZİ RAPORLARI HAZIR

Kartal Belediyesi’nin, Acil Durum Tepki Planı ve Tehlike Belirleme ve Risk Değerlendirme Analizi raporları hazırlandı. 6331 Sayılı Kanun kapsamında, İş Sağlığı Ve Güvenliği kurulu tarafından 2018 yılı Ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Feyyaz Kaynak başkanlığında her ay düzenli olarak yapılan toplantıların bir yenisi daha yapıldı. Toplantıda Kartal Belediyesi’nin mevcut 35 birimi için tamamlanan Acil Durum Tepki Planı ile Tehlike Belirleme ve Risk Değerlendirme Analizi Raporları görüşüldü, onaylanarak Başkanlık makamına sunuldu.

Yapılan planlamalara göre; aylık ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimleri’, ‘Acil Durum ve Yangın Güvenliği’ teorik ve uygulamalı eğitimlerinin yanı sıra tüm birimlerdeki iş ekipmanlarının, yangın önleme sistemleri, elektrik tesisatı, topraklama, paratoner, yük kaldırma ve taşıma araçlarının fonksiyonu, basınçlı kapların fonksiyonu, kimyasal maddelerin güvenlik şartları, ortam gürültü, hava kalitesi, sıcaklık, aydınlatma ölçümleri ve kontrolleri ile acil durum ekiplerinin eğitimleri, acil durum ve yangın tatbikatları ile iş başı ve yenileme eğitimleri, ‘İSG Temel’, KKD, ergonomi, yangın vb. konularda eğitimlerin düzenlenmesi, ilk yardım dolabı ve odasının kontrolü, işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık kontrolleri/taramaları, yemekhane, su sebilleri, içme suları, soyunma odaları, lavabolar, duşlar, dolapların hijyen, temizlik vb. kontrolü, meslek hastalıkları, ilkyardım bilgilendirme ve ergonomi vb. eğitimler gerçekleştirilecek.

Ayrıca onaylanan plan ve raporlar kapsamında; aylık saha denetimleri ve uygulamalar da yapılacak.

 

 

📆 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR