MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Beykoz, Manşet, Toplum » Beykozlu Giresunlur Derneği Giresun Ziyareti
Beykozlu Giresunlur Derneği Giresun Ziyareti

 

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir ve Yönetim Kurulu’nun derneğin kuruluşunun 30’uncu yılı nedeniyle Giresun merkez olmak üzere 15 ayrı ilçe belediye başkanı ve 9 ayrı Kaymakamlıklara yaptıkları ziyaret tamamlandı.

 

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir, ‘Ziyaretimiz ana temasının Giresun dışında yaşayan Giresunlulara kültür ve geleneğimizi unutturmamak. Dernek olarak buradaki yöneticilere sivil toplum kuruluşu olarak ilimize, ilçemize nasıl katkıda bulunabiliriz yönüyle  fikir alış verişinde bulunduk ‘ diye konuştu.

unnamed-3

İstanbul Beykoz Giresunlular Derneği’nin Giresun’e düzenledikleri ziyaret Başkanı Ali Bilir’e Yönetim Kurulu Üyeleri 2. Başkan  Hayrullah Usta, Genel Sekreter Gökhan Taneri, Başkan yardımcıları Hakkı Emanet, Hüseyin Kuruderi ile birlikte dernek üyelirinden oluşan bir heyet katıldı..

 

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin 30’uncu kuruluşu yıldönümü münasebetiyle Giresun’a düzenlenen ziyarette. Başta Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu olmak üzere, Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Doğankent Kaymakamı Ufuk Köroğlu, Çamoluk Kaymakamı Kenan Karahan, Alucra Kaymakamı Ferhat Vardar, Dereli Kaymakamı Soner Bedir, Espiye Kaymakamı Mesut Çoban, Keşap Kaymakamı Rasim Belge ve Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu’nun makamlarında ziyaret edildi.

 

 

 

Giresun Valiliği ve Kaymakamlıklara yapılan ziyaret ile ilgili Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilir, ‘Bu yıl derneğimizin 30. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle memleketimiz Giresun’a ve ilçelerine bir haftalık ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretimizin amacı gurbetteki hemşerilerimiz ile burada yaşayan hemşerilerimizi kucaklaştırmak. Bir nevi gönül köprüsü oluşturmak. İstanbul’da bulunan hemşerilerimize kültürümüze unutturmak için neler yapabiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunduk’ diye ifade etti.

 

Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir ve yönetim kurulu üyelerini makamlarında kabul eden kaymakamlar, dernek yönetimine yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler. Kaymakamlar bu tür ziyaretlerin hiç olmaz ise yılda bir kez tekrarlanması istediler.

 

 

 

ZİYARET EDİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

 

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Çanakcı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ve Giresun Ören Belediye Başkanı Habip Usta

 

GÖRÜŞME BAŞKANLARIN MAKAMLARINDA GERÇEKLEŞTİ

 

Başta Giresun merkez olmak üzere 15 ayrı Belediye Başkanları ile görüşen Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Yönetim Kurulunu Belediye başkanları makamlarında kabul ettiler. Giresun’un ekonomik doğal durumu turizm çalışmaları ve yatırım olanaklarının arandığı ziyarette Belediye Başkanları dernek yönetimine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ettiler.

 

 

ZİYARETİMİZ OLUMLU OLDU

 

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı ve aynı zamanda TÜRSAB ASYA BYK Başkanı Ali Bilir, ‘Derneğimiz kuruluşunun 30. yılında Giresun’a düzenlediğimiz ziyaret her yönüyle olumlu geçti. Giresun’a ayak bastığımız anda bizi karşılayan hemşerilerimiz olmak üzere sayın Giresun Valimize, Giresun Belediye Başkanımıza, bire bir bizi makamlarında kabul etme lütfünü gösteren kaymakamlarımıza belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim’ dedi.

 

Başkan Bilir, Bir haftalık ziyaretimizde yaptığımız görüşmelerin hepsi gayet iyi güzel oldu. Sivil toplum kuruluşu olarak Giresun’un ekonomik doğal durumu turizm çalışmaları yatırım olanakları, eğitim, gibi temel sorunlar hakkında yöneticilerden bilgi alışverişinde bulunduk. Bunun dışında Giresun dışında yaşayan Giresunluların kültür ve gelenek yapıları ele alındı. Bu özelikle bizden sonraki nesillere yaşatmak bu nesile unuturmamak adına çok önemli. Giresundaki yöneticiler, Giresunla sıkı bir bağ içerisinde olması için Giresun derneklerinin çalışmaları faydalı olacağının önemi vurgulandı. Yaptığımız görüşmelerde yöneticiler derneğimizin yaptığı bu ziyaretin Giresun dernekleri içerisinde örnek bir çalışma olduğu nitelendirildi. Yöneticiler ziyaretin çok olumlu ve yerinde olduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler’ şeklinde konuştu.

 

Yapılan ziyaret kültür açısından da önemli olduğunu belirten Turizmci Ali Bilir, Gurbetle sıla arasında köprü kurarak, yaşantılar, gelenek ve görenekler arasındaki farklılıkları da tespit edildi. Ayrıca turizm yönünden Giresun ve yöresinde bulunan tarihi eserlerin mimari özellikleri hakkında bilgi alışı verişinde bulundu. Giresun’a nasıl turist çekebiliriz.Turizm açısından hangi yatırımlar yapılabilir sorusuna cevap arandı diye ifade etti.

 

Ziyaretlerde Başkan Ali Bilir, Görele, ve Beykoz kitapları ile birlikte Beykoz cam sanatı ile yapılmış Giresunlu Beykoz Cam sanatçısı Yılmaz Güzecinin cam işleleme atölyesinde üretilen ürünlerinden hediye etti.

Galeri
📆 06 Kasım 2016 Pazar 20:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR