MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » BEYOĞLU BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARINA AKILLI KİMLİK
BEYOĞLU BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARINA AKILLI KİMLİK

Beyoğlu Belediyesi tedavisi ve aşıları tamamlanan sokak hayvanlarına mikroçip yerleştirme uygulamasına geçti.

 

Sokak hayvanları için bir nevi akıllı kimlik işlevi gören mikroçipler hayvanların sağlık durumlarından aşılarına kadar tüm bilgilere kolayca ulaşılmasını sağlıyor.

 
Dünyada giderek yaygınlaşan ve pek çok ülkede de evcil hayvanlar için şart koşulan mikroçip uygulaması Beyoğlu Belediyesi tarafından tüm sokak hayvanları için uygulanıyor. Tedavileri yapılan sokak hayvanları aşılanarak derilerinin altına mikroçipleri yerleştiriliyor. Uygulamada minik bir çip yardımı ile kalıcı bir kimlik sağlanması ve hayvana ait bilgilerin ortak bir veri tabanında toplanması hedefleniyor.

 
YÜZLERCE HAYVANA UYGULANDI

 
Kedi ve köpeklere takılan bu minik çipler, sadece o hayvana özel bir numara barındırıyor ve mikroçip ortak veri tabanına kayıt edilen kedi ya da köpeğin her yerde tanınmasını sağlıyor. Daha çok sahipli hayvanlar için uygulanan mikroçip uygulaması başlatılan yeni uygulamayla Beyoğlu Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yüzlerce sokak hayvanına uygulandı.

 
PİRİNÇ TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE, HAYVANLARI RAHATSIZ ETMİYOR

 
Mikroçip hayvanların derisinin altına yerleştirilen elektronik bir sistem. Hayvan sağlığına hiçbir zarar vermeyen ve sokak hayvanlarını rahatsız etmeyen mikroçipler pirinç tanesi büyüklüğünde. Mikroçipler barkotlara okutulduğunda hayvanla ilgili tüm bilgilere kolayca ulaşılabiliyor.

📆 20 Temmuz 2015 Pazartesi 15:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR