MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » BEYOĞLU ZABITASI İŞLETMELERİ TEKNOLOJİ İLE DENETLİYOR
BEYOĞLU ZABITASI İŞLETMELERİ TEKNOLOJİ İLE DENETLİYOR

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçedeki işletmeleri tablet ile ‘Karekodlu Ruhsat Denetimi’ sayesinde uzaktan denetliyor.

 

Tablet ile işletmelerin bütün bilgilerini ekranında gören ekipler, gerekli buldukları işletmelere yanlarında taşıdıkları yazıcılar ile tebligat çıkartabiliyor. Saniyeler içerisinde belgelerini alan işletme sahipleri uygulamadan çok memnun.

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Karekodlu Ruhsat Denetimi’ uygulamasıyla, ilçedeki işletmelerin dakikalarca süren denetimleri sona erdi. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan uygulama, hem zabıta ekiplerinin hem de işletmecilerin işlerini kolaylaştırıyor. Pratik uygulama sayesinde işyeri sahipleri rahatsız edilmeden barkod okuma işlemi yapılarak denetimler yapılmış oluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından özel tasarlatılan çanta içerisinde ipad ve yazıcı bulunuyor.

SANİYELER İÇİNDE DENETİM YAPILIYOR

2014 yılında başlatılan uygulama özellikle İstanbul’un en işlek mekanlarından olan Taksim bölgesinde de denetimleri rahatlatıyor. Yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak mekanlarından biri konumundaki bölgede zamandan tasarruf sağlayan uygulama, denetlemeleri saniyelere kadar indiriyor. Bu da hem işletmeci hem de görevlilere büyük hız kazandırıyor.

BÜTÜN BİLGİLER TABLETTEN GÖRÜLEBİLİYOR

İşletmelerinin dış cephesine yapıştırılan Karekodlar, denetime gelen zabıta ekipleri tarafından ellerindeki tabletler aracılığıyla özel olarak üretilmiş program sayesinde okutuluyor. Bu sayede işyeri hakkındaki bütün bilgiler tablet ekranından görülebiliyor. İşyerinin ruhsat durumu, vergi levhası ya da resmi prosedürdeki tüm işlemleri buradan takip ediliyor. Denetimler sırasında gerekli tebligat işlemi zabıta tarafından anında yazıcından çıktı alınarak işletme sahibine yapılıyor.

İLÇE ESNAFI UYGULAMADAN MEMNUN

Uygulamadan çok memnun olduklarını söyleyen Taksim bölgesinde işletmecilik yapan Ali Demirel, “Kapımızda bulunan Karekod uygulaması ile ekipler; eksiğimiz, yanlışımız varsa bir dakikada elimize veriyorlar; olmadığı zaman da teşekkür edip gidiyorlar. Önceden ruhsat, vergi levhası gibi şeyler isteniyordu. Şimdi onlardan kurtulduk. Çok güzel bir uygulama,” diye konuştu.

Karekod uygulamasına geçmeden önce belediye ekiplerinin işletmeye gelmesinden müşterilerin rahatsızlık duyduklarını söyleyen işletme sahibi Mehmet İrer, “Aralarında hesabını verip gidenler oluyordu. Müşteri kaybımızın yanında da zaman kaybımız da bulunuyordu. Şimdi belediyeden gelen ekipler, Karekod sistemiyle mekanla ilgili her türlü bilgiyi anında elde edebiliyorlar. Keşke 5-10 yıl önce uygulansaydı,” dedi.

Öte yandan Beyoğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri, proje kapsamında eski ruhsatlı olan iş yerlerini gezerek işyeri sahiplerine, Karekod sistemine geçmeleri için uygulama hakkında çeşitli bilgiler de veriyor.

📆 20 Ağustos 2015 Perşembe 11:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR