MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Çekmeköy, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » BİLİM ÇEKMEKÖY YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ
BİLİM ÇEKMEKÖY YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Çocukların öğrenirken eğlendiği eğlenirken de öğrendiği atölyelerin yer aldığı Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi Yaz Okulu kapanış programı gerçekleştirildi. Çeşitli atölyeler ve etkinliklerin yer aldığı kapanış programında öğrenciler doyasıya eğlendi.

Yeni nesil eğitim sistemini destekleyen yapısı, deneysel ve uygulamalı etkinlikleri ile öğrencilerin eğlenceli bir ortamda bilimsel eğitim verildiği Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi Yaz Okulu’nda kapanış programı; Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. 9 hafta süren yaz okulunda; Astronomi, havacılık ve uzay bilimleri atölyesi, doğa bilimleri atölyesi, teknoloji atölyesi ve tasarım atölyesinde 250 öğrenci ile 720 saat bilimsel ve teknolojik çalışmalar gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER KAPANIŞ PROGRAMINDA DOYASIYA EĞLENDİ

Çocuklar, Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi’nde 9 haftalık eğitimleri sonrası yapılan kapanış programında doyasıya eğlendi. Programda bilim şov yapan eğitmenler; püsküren ejderha deneyi, kuru buz deneyi, fildişi macunu deneyi ve sabunla el yakma deneyleri ile seyircilerden tam not aldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’de kapanış programında, atölyelerde meraklarını gideren çocukların heyecanına ortak oldu.

Programda öğrenciler; obleck atölyesi, kur buz atölyesi, VR etkinlikleri, robot yarışları, güneş gözlemi ve ağaçlar arası füze uçurma etkinliği ile bilimin eğlenceli yanıyla öğrenmenin keyfini yaşadı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Yaz okulu süresince, çocuklarımızın bilimle olan bağlarını güçlendirmek ve onların meraklarını beslemek için birçok etkinlik ve atölye düzenledik. Çocuklarımızın bilimsel keşifler yaparken aynı zamanda eğlenmeleri, geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olmaları yolunda önemli bir adımdır. Burada öğrendiğimiz her şey, çocuklarımızın bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine ve meraklarını teşvik etmelerine katkıda bulunuyor. Yaz okuluna katılan tüm öğrencilerimize ve bu sürecin gerçekleşmesini sağlayan tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, öğrendiklerini hayatlarına yansıtmalarını ve bilimle dolu bir gelecek inşa etmelerini diliyorum” dedi.

📆 05 Eylül 2024 Perşembe 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR