MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Bilim Meraklılarına Özel Gösteriler
Bilim Meraklılarına Özel Gösteriler

Pendik Belediyesinin ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik açtığı Bilim Merkezi’nde her cumartesi günü farklı atölye çalışmaları yapılıyor. Böcek robot yapımı, yenilenebilir enerji kaynakları, motorlu gemi yapımı gibi atölye çalışmalarının yapıldığı çalışmalarda çocuklar bilimi eğlenerek öğreniyor.

Pendik Belediyesinin bilimi yakından tanımaları ve öğrenmeleri için geçtiğimiz ay hizmete açtığı Bilim Merkezi’ne çocukların yoğun ilgisi var. Hafta içi sadece okulların ziyaretine açık olan merkez, Cumartesi günleri ise ilkokul ve ortaokul çağındaki herkese kapılarını açıyor. Sülüntepe Mahallesi Burhan Öner Spor Kompleksi bünyesinde bulunan merkezde her hafta sonu farklı bir atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Eğlenceli kimya deneyleri, böcek robot yapımı, yenilenebilir enerji kaynakları, motorlu gemi yapımı ve 3 boyutlu yazıcı tanıma gibi atölye çalışmalarının yapıldığı merkezde çocuklar, bilimi eğlenerek öğreniyor. Atölye çalışmaları sonunda 50 çeşit düzenek ve deneysel ekipman bulunduğu merkez çocuklara gezdiriliyor.

Başvurular online yapılıyor

Bilim merkezine hafta sonu gitmek isteyen çocuklar, belediyenin WEB sitesi www.pendik.bel.tr üzeriden başvuru yapabiliyor. Fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlere meraklarını artıracak ve öğrenme isteklerini geliştirecek merkezin ziyaretleri kontenjanla sınırlı. Merkezin açıldığı günden bugüne atölye çalışmalarına 200 çocuk katıldı.

 

📆 12 Aralık 2017 Salı 09:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR