MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GÜLŞEHİR’İ TASARLADI
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GÜLŞEHİR’İ TASARLADI

 

Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Nevşehir’in Gülşehir ilçesi hakkında hazırladıkları kent planları ve tasarımlarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e sundu.

Başkan Altınok Öz’ün öncülüğünde TAK Kartal tarafından organize edilen ve geçtiğimiz Ekim ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Nevşehir Kapadokya’da gerçekleştirilen TAK Kamp, 79 üniversiteden 420 tasarım öğrencisini bir araya getirmişti. 3 gün süren ve ‘Tasarımcılar Kapadokya’da’ teması ile gerçekleştirilen kampta Türkiye’nin her bölgesinden genç tasarımcılar birçok farklı kültürü bir arada barındıran Kapadokya ve Gülşehir’i yeni fikirler üretmek adına gezerek incelediler. Kapadokya’da gerçekleşen ve fikir alışverişleriyle oldukça verimli geçen TAK Kamp, meyvelerini vermeye başladı. Kampa katılan üniversitelerden biri olan Bilkent Üniversitesi’nin Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, o tarihten bu yana Gülşehir’le ilgili oluşturdukları projeleri ve yeni fikirleri, Başkan Altınok Öz’le paylaşmak için Kartal Belediyesi’ne konuk olarak bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda, Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra Şehir Planlamacısı Ali Faruk Göksu, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Altay Baykan ve TAK Kartal çalışanları hazır bulundu. Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, kent hakkında hazırladıkları planları ve tasarımları Başkan Altınok Öz’e yaklaşık 2 saat boyunca anlattı.

Başkan Altınok Öz’den Öğrencilere Teşekkür

 

Gülşehir’de doğmuş ve büyümüş olan Başkan Altınok Öz, öğrencilere sunumlarından dolayı teşekkür etti. Kentlerin planlı büyümesinin önemine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, bu bağlamda genç nesillere ciddi görevler düştüğünü hatırlattı. Başkan Altınok Öz, Türkiye’deki kent sorunlarının plansız büyümeden kaynaklandığını vurgulayarak Kartal’ın, geçmişten aldığı mirasla geleceğini planlı bir şekilde kurduğunu belirtti. Sunumun ardından Başkan Altınok Öz, öğrenciler ve TAK ekibiyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Galeri
📆 01 Aralık 2017 Cuma 23:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR