MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » Binlerce kişi bekliyor; ”ÇIKACAKMI ?”
Binlerce kişi bekliyor; ”ÇIKACAKMI ?”

Binlerce kişi bekliyor: AF ÇIKACAK MI? AK Parti’den af yasası ceza infaz kanunu açıklaması geldi

70 bine yakın mahkumun kaderini belirleyecek olan af yasası ve ceza infaz kanunu ile ilgili AK Parti’den son dakika açıklaması geldi. Sabah saatlerinde canlı yayında soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül; hem ‘Hangi mahkumlara af çıkacak?’ sorusunu yanıtladı hem de corona virüs önlemleri kapsamında af yasası ve ceza infaz kanunu hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Uyuşturucu, cinsel taciz gibi suçlarda toplum hassasiyetlerini gözeteceklerini ifade eden Gül, söz konusu yasanın birkaç gün içerisinde meclise geleceğini müjdeledi. Son olarak saatler 16.00’ı gösterdiğinde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan infaz düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Özkan, ’70 maddeden oluşan teklifimizi tamamladık. İnfaz yasasında kadına şiddet, istismar , terör ve istismar dışarıda bırakılmıştır. Teklifte yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız.’ dedi. İşte detaylar…
SON DAKİKA HABER – Binlerce kişi bekliyor: AF ÇIKACAK MI? AK Parti’den af yasası ceza infaz kanunu açıklaması geldi
Tüm dünyada ölümlere neden olan corona virüs tedbirleri kapsamında bilindiği gibi cezaevlerinde bazı önlemler alınmıştı. Tüm duruşmalar ve icra iflas işlemleri 30 Nisan’a kadar ertelenmişti. Mahkum ve ailelerin gözleri af yasası hakkındaki son dakika gelişmelerine çevrildi! Türkiye’de af çıkacak mı, açık cezaevindeki mahkumlara ev hapsi gelecek mi? Son olarak saatler 16.00’ı gösterdiğinde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan infaz düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Özkan, ’70 maddeden oluşan teklifimizi tamamladık. İnfaz yasasında kadına şiddet, istismar , terör ve istismar dışarıda bırakılmıştır. Teklifte yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız.’ dedi. İşte detaylar…

SON DAKİKA – AF YASASI HANGİ SUÇLARI KAPSAYACAK? AF ÇIKACAK MI?
“İnfaz düzenlemesinde AK Parti’nin kırmızıçizgileri nelerdi?” sorusu üzerine Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin adam öldürme, cinsel suçlar, kadına, eşe karşı şiddet, kadın cinayetleri gibi toplumun kabul edemeyeceği suçlarla ilgili iyileştirme olamayacağına yönelik yaklaşımının bulunduğunu, bu hassasiyet merkeze alınarak AK Parti’nin MHP ile çalışma yaptığını aktardı.

Gül, terör suçlarında da AK Parti’nin iyileştirme düşünmediğini, bunların hepsinin teklifle ortaya çıkacağını dile getirdi.
Denetimli serbestlik süresinin artmasının gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Gül, bu konuda da çalışıldığını aktardı.

Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için de düzenlemeler olacağının bilindiğine işaret eden Gül, uyuşturucuyla ilgili de hassasiyetlerin bulunduğunu belirtti.

📆 31 Mart 2020 Salı 16:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR