MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » “BİR DÜNYA BARIŞ’I” ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
“BİR DÜNYA BARIŞ’I” ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sevilen sanatçı Barış Manço anısına düzenlediği “Bir Dünya Barış’ı” etkinlikleri, “Çağdaş Halk Ozanı Barış Manço” sempozyumuyla başladı. Etkinlikler kapsamında yarın; sergi, panel ve konserler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Bir Dünya Barış’ı” etkinlikleri başladı. İlk etkinlik, “Çağdaş Halk Ozanı Barış Manço” sempozyumu ile İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğlu Batıkan Manço, akademisyenler, sanatçılar ve sevenleri katıldı.

DURAN: “BARIŞ MANÇO HEP YANIMIZDA”
Program, “Bir Dünya Barış’ı” etkinlikleri adına açılış konuşmaları yapıldı. Vefatının üzerinden 20 yıl geçse de Barış Manço’nun unutulmadığını söyleyen Duran, “Barış Manço, bizim hep yüreğimizde, aklımızda. Hep yanımızdaymış gibi hissediyoruz. Öyleki bu programa gelirken bile radyoda Barış Manço şarkısı çalıyordu. İnşallah bu memlekete hizmet etmiş, memleketinin değerini tüm dünyaya taşımış bu sanatçılarımızı biz unutturmayacağız. Bu ve benzeri etkinliklerle hep yaşatacağız” dedi.

AK: “ÖMRÜNÜ TÜRK MÜZİĞİNE VE SANATINA ADADI”
Barış Manço’nun Türk müziği ve sanatına büyük katkı sağladığını vurgulayan Ak, “Böylesine özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan çok memnunuz. Barış Manço; Türk sanatına, Türk müziğine ve insanlığa hayatını adamış bir sanatçı. Güçlü bir konservatuara sahip olan bir üniversite olarak burada konuşulanlar bize de fayda sağlayacak” diye konuştu.

LALE MANÇO: “BARIŞ FARKLI YÖNLERİYLE ELE ALINACAK”
Etkinlikler ile Barış’ın farklı yönleriyle ele alınacağını söyleyen Lale Manço, “Gerek Barış ile birlikte gerekse Barış’tan sonra  birçok etkinlikte oldum. Ancak bu etkinlik hepsinden çok daha özel. Bu etkinliklerle Barış’ı farklı yönleriyle görecek ve dinleyeceğiz. Böylesine zengin bir etkinlik hazırladıkları için Cumhurbaşkanlığına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BATIKAN MANÇO: “UNUTULMADIĞINI GÖRMEK MUTLU ETTİ”
Etkinlikler için mutlu olduğunu söyleyen Batıkan Manço, “20 yıl sonra ilk defa bu kadar geniş çaplı bir organizasyon gerçekleştirildi. Ülkesine ve milletine değer veren bir ismin, böylesine kapsamlı bir organizasyonla unutulmadığını, değerinin bilindiğini görmek çok önemli. Bundan dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından “Ustamın Adı Hıdır” isimli Barış Manço belgeseli yayımlandı. Daha sonra 3 ayrı oturumda sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumda yer alan akademisyenler, yazarlar; Türk halk kültürü, Barış Manço’nun popüler müzik anlayışı içinde türkülerin yeri, toplumsal değerlerle normların öğretilip hatırlanmasında Barış Manço’nun rolü gibi konu başlıkları ele alındı.

Diğer gün etkinlik takvimi ise şöyle;

Panel; “20 Yılın Ardından Barış’a Özlem”

15 Şubat 2019: Saat 16.30 Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Sergi; “Barış’ın Dünyası”

15-25 Şubat 2019 tarihleri arasında. Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Konser; “Bir Dünya Barış’ı”

15 Şubat 2019: Saat 20.00 Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Konserde sahne alacak sanatçılar; Doğukan Manço, Ende


📆 15 Şubat 2019 Cuma 13:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR